Росія планувала ввести цієї ночі колону «миротворців» на територію України, – АП (відео)

00:24 9 серпня 2014 р.

Фото до новини


Фото: acint.net

Про це заявив наприкінці п'ятниці заступник голови Адміністрації Президента Валерій Чалий.


Відео: «Телеканал новин «24»

Заступник голови Адміністрації Президента Валерій Чалий заявив наприкінці п'ятниці в ефірі телепередачі «Шустер live», що Росія планувала цієї ночі ввести колону «миротворців» на територію України. Дослівно ж він повідомив про це так:

«Буквально декілька годин тому планувалась дуже серйозна провокація з боку РФ, яка могла вже сьогодні вночі привести до абсолютно непередбачнених подій і ескалації загрози. Вбік українського кордону рухався величезний конвой, який супроводжувався військовими і технікою РФ, начебто за погодженням із комітетом «Червоного хреста». 

Мала ввійти гуманітарна колона з миротворцями очевидно щоб спровокувати повномасштабний конфлікт. У самому ж «Червоному хресті» спростували заяви Росії, що це було узгоджено з комітетом».

За словами Чалого, Порошенко провів екстрену нараду с силовиками і спілкувався зі світовими лідерами. Наразі небезпека провокації усунута, але оперативний штаб продовжує працювати, зазначив заступник глави АП.

«Ми готові до гуманітарної допомоги, яка надходить згідно з міжнародними правилами... Але ні про яке супроводження миротворчими контингентами чи військовими не може йти мова. У понеділок буде зроблено конкретні кроки для координації цих дій», – запевнив Чалий. За його словами, на тлі постійних обстрілів української території з боку РФ, такі дії свідчать про те що є намагання спровокувати Україну на конкретну відповідь в бік Росії.

«Цього не буде. Україна не піде на провокації», – заяви заступник глави АП, спрогнозувавши, що в найближчі кілька днів, очевидно, зберігатиметься напруга.

А передало наприкінці п’ятниці, 8 серпня, заяву Валерія Чалого інтернет-видання «Українська правда».

Як інформував «Щоденний Львів», керівник Центру військово-політичних досліджень і координатор спільноти «Інформаційний Спротив» Дмитро Тимчук наголосив у п'ятницю, підбиваючи підсумки 8 серпня, що вторгнення Росії може початися зі супроводу військами РФ «гуманітарної допомоги» терористам на Донбас, натомість постійний представник Сполучених Штатів при Організації Об’єднаних Націй Саманта Пауер заявила на засіданні Ради Безпеки ООН, що США розглядатимуть доставку «гуманітарної допомоги» Росією в Україну як вторгнення.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів