Загинули в один день, коли евакуйовували поранених побратимів. Львів прощається з Назаром Хмілевським та Андрієм Васьківим

19:37 16 травня 2024 р.

Фото до новини

Поховають воїнів на Личаківському кладовищі.

У п’ятницю, 17 травня, Львів попрощається з військовослужбовцями Назаром Хмілевським та Андрієм Васьківим, які загинули від рук російських окупантів, захищаючи Україну. Обоє воїнів загинули в один день, евакуюючи поранених побратимів. Мерія закликає львів’ян та гостей міста долучитись до міської церемонії прощання та утриматися в цей час від проведення розважальних заходів та святкувань.

Чин похорону захисників розпочнеться об 11:00 у Гарнізонному храмі свв. апп. Петра і Павла, об 11:30 відбудеться міська церемонія прощання на площі Ринок.

Поховають воїнів на Личаківському кладовищі.

Біографічні довідки захисників

 

Завантажити фото

Андрій Васьків (09.08.1976-09.05.2024) Львів’янин.

Навчався у Ліцеї №51 імені Івана Франка Львівської міської ради. Здобув освіту у колишньому Львівському технікумі залізничного транспорту. Після завершення навчання проходив військову службу у лавах військ зв’язку.

Працював у регіональній філії «Львівська залізниця» Акціонерного товариства «Львівська залізниця». У вільний час захоплювався рибальством і футболом. За словами родини, був надзвичайно «добрим, життєрадісним, чесним та порядним».

З початком повномасштабного вторгнення російської федерації став на захист держави від окупантів. Виконував бойові завдання спершу на Київщині, а згодом – на Донеччині у складі 53-го окремого стрілецького батальйону Збройних Сил України. Загинув під час евакуації поранених побратимів.

У Андрія Васьківа залишилися дружина, син, брат, теща, чисельна родина, друзі, побратими та знайомі. 

 

Завантажити фото

Назар Хмілевський (21.05.1992-09.05.2024). Уродженець міста Ківерці Волинської області.

Навчався у Ківерцівській школі №4, згодом вступив до Волинського обласного ліцею. У 2015 році закінчив Львівський національний медичний університет імені Данила Галицького.

Після завершення навчання працював лікарем-інфекціоністом, до війни проводив діагностику та консультації у мобільній оптиці. Захоплювався автомобілями, часто відвідував українські музичні фестивалі. Обожнював присвячувати час дітям.

З початком повномасштабного вторгнення російської федерації, попри відсутність військового досвіду, став на захист Батьківщини від окупантів. Виконував бойові завдання у «гарячих точках» Донеччини у складі 53-го окремого стрілецького батальйону Збройних Сил України. Захищав м. Бахмут, за що був нагороджений медаллю «Незламним Героям російсько-української війни». Загинув, евакуйовуючи поранених побратимів.

У Назара Хмілевського залишилися мама, дружина, дві доньки та двоюрідні брати і сестри.

Нагадаємо, сьогодні Львівщина попрощалася з вісьмома Героями.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів