США розглядатимуть доставку «гуманітарної допомоги» Росією в Україну як вторгнення (відео)

23:38 8 серпня 2014 р.

Постійний представник США в ООН Саманта Пауер вичитує постпреда ООН Віталія Чуркіна

Постійний представник США в ООН Саманта Пауер вичитує постпреда ООН Віталія Чуркіна
Фото: topwar.ru

Про це заявила в п’ятницю постійний представник Сполучених Штатів при Організації Об’єднаних Націй Саманта Пауер на засіданні Ради Безпеки ООН.


Відео: 5 канал

Постійний представник Сполучених Штатів Америки при Організації об’єднаних Націй Саманта Пауер заявила сьогодні, 8 серпня, на засіданні Ради Безпеки ООН: «США будуть вважати прямим вторгненням проведення Росією в односторонньому порядку операції з доставки гуманітарної допомоги на Україну». 

«Будь-яка одностороння інтервенція Росії на українську територію – навіть під приводом надання гуманітарної допомоги – буде абсолютно недопустима й викличе глибоку тривогу. Крім того, вона буде розглядатися, як вторгнення на Україну», – наголосила Саманта Пауер. 

Дипломат також вітала оголошеного Міжнародним комітетом Червоного Хреста рішення вишукати шляхи для розширення гуманітарних операцій в охоплених боями районах України, але водночаспідкреслила: «Якщо Росія бажає направити допомогу цьому населенню, я впевнена, що мої колеги в Раді можуть прийняти оперативні заходи, щоб переконатися, що міжнародна організація, подібна МКЧХ доставить її за Росію», – вказала Пауер. Повідомляючи про це, російська інформаційна агенція «ИТАР-ТАСС» додає:

«6 серпня в ході засідання СБ ООН Росія запропонувала направляти в Донецьк і Луганськ, а також інші міста України з великим числом вимушених переселенців конвої з російською гуманітарною допомогою в супроводі Міжнародного комітету Червоного Хреста. Як повідомив агенції «ИТАР-ТАСС» постпред РФ при ООН Віталій Чуркін, 7 серпня він обговорював цю ініціативу з генсеком ООН Пан Гі Муном, а в п'ятницю отримав листа від його заступника Яна Еліассона. 

«Вони кажуть, що всі міжнародні структури, які знаходяться в їх підпорядкуванні, готові брати участь в роботі з доставки гуманітарної допомоги на схід України», – сказав дипломат.

Між тим, Саманта Пауер звинуватила РФ в постачаннях зброї ополченцям на сході України, які, за її твердженням, подвоїлися з моменту авіакатастрофи малайзійського «Boeing» під Донецьком. Вона також розкритикувала обговорювані російської сторони плани направити миротворців в сусідню країну для стримування насильства. 

«Російський миротворець» на Україні – це оксюморон», – заявила вона, додавши, що на кожному етапі кризи РФ «підривала мир, а не будувала його». 

З аналогічними звинуваченнями на адресу Росії виступив і заступник постпреда України Олександр Павличенко. Він стверджував, що РФ продовжує нарощувати військову присутність в регіоні, а російські військові обстрілюють поселення і позиції української армії. 

«Є серйозні підстави очікувати великомасштабне вторгнення російських військ під прикриттям миротворчої операції», – сказав дипломат. За його словами, «будь-які російські війська, які увійдуть на територію України, будуть вважатися агресорами і з ними будуть мати справу відповідним чином».

Як інформував «Щоденний Львів», керівник Центру військово-політичних досліджень і координатор спільноти «Інформаційний Спротив» Дмитро Тимчук наголосив у п'ятницю, підбиваючи підсумки 8 серпня, що вторгнення Росії може початися зі супроводу військами РФ «гуманітарної допомоги» терористам на Донбас

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів