1,3 млн реєстрацій поїздок у громадському транспорті перевірили львівські контролери

12:35 17 травня 2024 р.

Фото до новини

У Львові за 5 місяців дії безготівкової оплати контролери здійснили перевірку близько 1,3 млн реєстрації поїздок у громадському транспорті. В результаті було зафіксовано 1 254 577 успішних оплат/валідацій проїзду, що складає понад 97%.

Про це розповіли у ЛКП «Львівавтодор», пише DailyLviv.com.

«Дякуємо пасажирам, які сумлінно оплачують проїзд. Так ви також допомагаєте наповнювати бюджет податками, які передусім спрямовуються на боротьбу з ворогом», - зазначили у ЛКП «Львівавтодор».

Водночас за 5 місяців дії безготівкової оплати через відсутність оплати проїзду працівники служби контролю виписали 8 797 тис. штрафів. Ще 144 постанови про адміністративне правопорушення винесли представники поліції. До слова, кошти, сплачені за штрафний квиток (300 грн), надходять перевізникам, а кошти від сплати штрафу, накладеного поліцією (400 грн), надходять до державного бюджету.

У ЛКП «Львівавтодор» нагадують, як відбувається контроль оплати/валідації проїзду у громадському транспорті:

◾️Перед початком перевірки контролери ЛКП «Львівавтодор» блокують бортову систему е-квитка за допомогою спеціального термінала. Після цього пасажири вже не можуть придбати квиток у водія, чи зареєструвати поїздку через валідатор.

◾️За допомогою спеціального пристрою контролери перевіряють, чи була здійснена успішна реєстрація проїзду. При безготівковому розрахунку до терміналу інспектора слід піднести носій, яким реєстрували поїздку – транспортну ЛеоКарт/банківську картку/гаджет з функцією NFC. Термінал інспектора-контролера покаже дату і час валідації, якщо вона була успішною. При оплаті готівкою у водія, до пристрою контролера треба піднести разовий паперовий квиток для сканування QR-коду, що завалідований у системі АСОП.

До слова, у Львові 65% пасажирів оплачують/реєструють свої поїздки картками ЛеоКарт – загальними, студентськими, учнівськими та пільговими. Загалом, мешканці оформили та придбали близько 375 тисяч ЛеоКарт.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів