Уряд 2 роки збиратиме дані про призовників, військовозобов’язаних і резервістів, які перебувають за кордоном

22:37 17 травня 2024 р.

Фото до новини

Будуть внесені зміни до законодавчих та інших нормативно-правових актів за результатами реалізації експериментального проекту.

Сьогодні Кабінет Міністрів України ухвалив постанову "Про реалізацію експериментального проекту щодо уточнення облікових даних призовників, військовозобов’язаних та резервістів, які постійно або тимчасово перебувають за кордоном", пише DailyLviv.com.

Кабінет Міністрів України постановив:

1. Погодитися з пропозицією Міністерства оборони стосовно реалізації протягом двох років від дня, що настає за днем набрання чинності цією постановою, експериментального проекту щодо уточнення облікових даних призовників, військовозобов’язаних та резервістів, які постійно або тимчасово перебувають за кордоном (далі — експериментальний проект).

2. Затвердити Порядок реалізації експериментального проекту щодо уточнення облікових даних призовників, військовозобов’язаних та резервістів, які постійно або тимчасово перебувають за кордоном, що додається.

Читайте такожДе і як відзавтра вручатимуть повістки. Роз'яснення нового закону

3. Установити, що:

1) учасниками експериментального проекту є призовники, військовозобов’язані та резервісти (крім військовозобов’язаних та резервістів, які перебувають на військовому обліку в Службі безпеки та розвідувальних органах), які постійно або тимчасово перебувають за кордоном;

2) координатором експериментального проекту є Міністерство оборони;

3) фінансування експериментального проекту здійснюється за рахунок коштів державного бюджету, міжнародної технічної допомоги, а також інших джерел, не заборонених законодавством.

4. Міністерству оборони протягом двох місяців:

- від дня набрання чинності цією постановою забезпечити можливість уточнення облікових даних призовників, військовозобов’язаних, резервістів, які постійно або тимчасово перебувають за кордоном, засобами електронного кабінету призовника, військовозобов’язаного, резервіста відповідно до Порядку, затвердженого цією постановою;

- після завершення реалізації експериментального проекту подати Кабінетові Міністрів України звіт про результати його реалізації, а також у разі потреби пропозиції щодо внесення відповідних змін до законодавчих та інших нормативно-правових актів за результатами реалізації експериментального проекту.

Читайте такожНовий порядок вручення повісток

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів