У Львові через брак фінансування закривають «Домівку врятованих тварин»

16:58 17 травня 2024 р.

Фото до новини

Проєкт «Домівка Врятованих Тварин» також розпочинає процес ліквідації центрів порятунку.

Про це повідомив Орест Залипський, пише DailyLviv.com.

"Ми вже як рік виживаємо як можемо, постійних чи навіть тимчасових спонсорів немає, збори кожного разу просто наближаються до нуля. 

Центр порятунку тварин чи притулок це дуже великі витрати і йде мова не тільки про годівлю тварин. А ми витрачаємо гроші на вивіз сміття, на заробітну плату, на матеріали, на якісну їжу для тварин, на ліки, на ветеринарів, на паливо, на ремонт автомобіля, на вакцини, на обробки, на мийні засоби, на антисептики, на рукавички, на відра, на віники, на швабри. Ну це тільки такий поверхневий список того на, що йдуть гроші притулку. 

Так ось до чого ми ведемо, нам більше несила, затримувати зарплатню по 1-1,5 міс, накопичувати борги 200-300 тис. за лікування тварин, мати постійні борги за їжу для тварин. 

І ми прийняли дуже складне для нашої команди рішення ми повністю зупиняємо прийом усіх тварин та починаємо працювати над ліквідацією наших центрів. Якщо говорити прямою мовою МИ ЗАКРИВАЄМО «Домівку врятованих тварин". 

Тут ми хочемо подякувати усім хто нас підтримував та нам допомагав, ми просимо вибачення перед Вами за те що не виправдали ваші надії" - написав керівник домівки. 

Керівник домівки пообіцяв усім тваринам знайти хороші умови, а  все обладнання передати в центри які цього потребують. 

Нагадаємо, з початку повномасштабної війни Домівка врятованих тварин, що у парку «Знесіння», прийняла понад 5 тисяч домашніх улюбленців, зокрема собак та котів, які залишились без опіки. 

UPD: Перший заступник міського голови Львова Андрій Москаленко відреагував на інформацію про закриття Благодійної організації «Домівка врятованих тварин». Посадовець запевнив, що місто зробить все, щоб Домівка продовжувала свою роботу.

«Орест Залипський та команда роблять роками надважливу працю, аби рятувати тварин. З нашого боку зробимо все, аби вони продовжили свою роботу. Щойно говорив з Орестом. В понеділок зустрічаємось і визначимо напрямки, по яких будемо допомагати», – зазначив Андрій Москаленко.

Нагадаємо, в Домівці врятованих тварин є як домашні, так і свійські тварини. Загалом тут близько 1500 тварин.



Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів