Еколого-просвітницький візит-центр на Львівщині збудують за сім мільйонів гривень

14:50 27 грудня 2016 р.

За кошти обласного фонду охорони навколишнього природного середовища вже розроблено проектно-кошторисну документацію на «Створення еколого-просвітницького візит-центру в зоні стаціонарної рекреації «Верещиця» Яворівського національного природного парку».

Департамент екології та природних ресурсів Львівської облдержадміністрації спільно із Любельським воєводством, гміною Замость, Росточанським парком народовим,  Яворівським національним природним парком, Асоціацією органів місцевого самоврядування Єврорегіон «Карпати-Україна» підписали концептуальну Ззаписку для участі у програмі транскордонного співробітництва Польща-Білорусь-Україна 2014-2020 роках. А в її рамках вже підготували проект «RoweLove Розточчя – разом незважаючи на кордони».

Про це повідомив директор департаменту екології та природних ресурсів Львівської ОДА Руслан Гречаник.За його словами, цей проект передбачає створення нових велосипедних маршрутів на території України та Польщі, зокрема, природного заповідника «Розточчя», а також їх маркування, облаштування пунктів обслуговування туристів, будівництво еколого-просвітницького візит-центру»

Руслан Гречаник також розповів, що за кошти обласного фонду охорони навколишнього природного середовища розробили також проектно-кошторисну документацію на «Створення еколого-просвітницького візит-центру в зоні стаціонарної рекреації «Верещиця» Яворівського національного природного парку». «Це дасть можливість залучити близько сім мільйонів гривень коштів міжнародно-технічної допомоги на його будівництво, – зазначив директор департаменту. – Сама будівля спроектована за найсучаснішими німецькими технологіями енергозбереження з використанням сонячних акумуляторів, твердопаливного котла та інших технологій».

Про це повідомили сьогодні, 27 грудня, в прес-службі Львівської обласної державної адміністрації.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів