Смерті на базі відпочинку. Ракети «Іскандер-М» вбили п'ятьох цивільних людей на Харківщині

14:31 19 травня 2024 р.

Фото до новини

Внаслідок подвійного обстрілу цивільного відпочинкового об‘єкту травмовано 16 людей, з яких 8 перебувають у тяжкому стані.

Про це повідомив начальник Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов, пише DailyLviv.com.

"Зафіксовані удари по Малоданилівській громаді Харківського району.  

За оновленими даними, внаслідок обстрілу по цивільному об‘єкту травмовано 16 людей. 5 людей загинули, - написав Олег Синєгубов. - Серед постраждалих 8-річна дитина з легкими тілесними ушкодженнями. 8 поранених перебувають у тяжкому стані.  Постраждали також і співробітники швидкої допомоги — фельдшер, водій.

Вид озброєння — «Іскандер-М».

Росіяни двічі завдали удар по об‘єкту — знову застосовують тактику «подвійних ударів», яка спрямована на знищення мирних людей, медиків та рятувальників".

Міський голова Харкова Ігор Терехов прокоментував цей новий злочин росіян так: "Тероризм у первісному вигляді. Вибухи, що біля опівдня чув Харків, сталися у близькому передмісті. На базу відпочинку, де відпочивали люди, прилетіли дві російські ракети та забрали життя п’ятьох, ще шістнадцять поранені".  

МВС повідомило, що станом на 19.36 внаслідок ворожого обстрілу бази відпочинку загинуло 6 осіб, 27 — постраждало, у тому числі 8-річна дитина.

Читайте такожРосійський спецкорабель пішов за ракетним крейсером «Москва»

Уночі у восьми областях знищено 37 ударних безпілотників

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів