Російський спецкорабель пішов за ракетним крейсером «Москва»

13:14 19 травня 2024 р.

Фото до новини

Уночі на 19 травня Сили оборони України знищили морський тральник ЧФ РФ проєкту 266-М "Ковровец".

Про це повідомляють Військово-морські сили ЗСУ, пише DailyLviv.com,

"Сьогодні вночі Силами оборони України знищено морський тральник чф рф проєкту 266-М «Ковровец».

Військово-Морські Сили ЗС України разом з побратимами продовжують наближати нас до Перемоги", - йдеться в повідомленні.

Тральник — корабель спеціального призначення, завданням якого є пошук, виявлення і знищення морських мін та проведення кораблів через мінні загородження.

Знищений корабель модифікований та відрізнявся від радянських попередників досконалішим обладнанням із пошуку та знищення мін, а також зниженим акустичним полем.

Його довжина 61 метр, а екіпаж майже 70 осіб. 

Читайте також: Дві пробоїни, ляже на бік: ОК Південь оприлюднило останній запис з крейсера  "Москва", який йшов на дно (аудіо)

Довідка

«Москва» — радянський і російський ракетний крейсер проєкту 1164, який перебував на службі у 1982—2022 роках. Головний корабель своєї серії. Входив до складу Чорноморського флоту РФ і був його флагманом. У 2022 році під час повномасштабного вторгнення РФ до України знищений Збройними силами України.

Став широковідомим після атаки 24 лютого 2022 року на український гарнізон на острові Зміїний, коли на пропозицію українським воякам здатися, корабель отримав відповідь «Русскій воєнний корабль, іди на х..й».

13 квітня 2022 року ВМС України завдали по крейсеру удару двома крилатими протикорабельними ракетами Р-360 «Нептун» берегового протикорабельного комплексу РК-360МЦ «Нептун». Внаслідок отриманих ушкоджень та складних погодних умов він перекинувся та затонув. Ввечері 14 квітня затоплення «Москви» визнало Міноборони Росії.

Це було перше знищення корабля такого розміру в бою з 1982 року, коли британська субмарина HMS Conqueror потопила аргентинський крейсер «Генерал Бельграно» під час Фолклендської війни; а також найбільша втрата російського військового флоту з 1941 року, коли німецьке бомбардування зруйнувало лінкор «Марат».

Читайте такожУ Бердянську, крім Орська, знищено ще три російські кораблі

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів