На двох енергопідстанціях у Львівській області будують захисні споруди

22:36 18 травня 2024 р.

Фото до новини

Йдеться про будівництво захисних споруд ІІ-го рівня, які зможуть захистити енергетичні об'єкти від прямого влучання шахедів.

Про це повідомило Державне агентство відновлення, пише DailyLviv.com.

"Згідно з рішенням Уряду, всі проєкти з будівництва захисту реалізовувалися через підписання прямих контрактів. Це пов'язано з тим, що об’єкти мають стратегічний характер, а винесення в публічну площину інформації щодо розташування об’єктів, а також конструктивних рішень є інформацією з обмеженим доступом"- зазначають в Агентстві.

За інформацією Агентства, на двох таких об’єктах у Львівській області захист будує компанія «Онур конструкціон інтернешнл».

Видання «Наші гроші» проаналізувало ціни на основні матеріали для будівництва захисту на енергооб’єктах – гарячекатану арматурну сталь, готові бетонні суміші, металоконструкції балок перекриття – і запевнили, що ціни відповідають ринковим.

В Агентстві відновлення стверджують, що споруди ІІ-го рівня захисту в Харкові, Дніпрі, Миколаєві та Одесі виправдали себе і врятували дороге обладнання на десяти підстанціях, а міста – від вимкнення електроенергії. 

За інформацією Агентства, перший рівень — це пасивний захист; біг-беги та габіони. Другий рівень — захист від дронів та шахедів. Третій рівень — захист від ракет.

Нагадаємо, 11 квітня уночі ворожі крилаті ракети різного класу та БпЛА атакували два обʼєкти критичної енергетичної інфраструктури у Львівській області. 

А 24 березня Росія здійснила терористичний удар по найбільшому в Європі газовому сховищу на території Львівщини.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів