На Львівщині відзначили 109-річницю перемоги Українських січових стрільців на горі Маківка

14:56 19 травня 2024 р.

Фото до новини

Бої за гору Маківку відбулись під час Першої світової війни на східному фронті в Карпатах між підрозділами австро-угорських та російських військ.

Про це повідомила пресслужба ЛОВА, пише DailyLviv.com. Сьогодні, 19 травня, відзначили 109-річницю перемоги Українських січових стрільців у бою на горі Маківка біля Меморіалу Українських січових стрільців.

Представники Львівської ОВА, зокрема, департаменту комунікацій та внутрішньої політики, депутати обласної ради, духовенство, громадськість Львівщини. Вшановуючи пам’ять, присутні запалили лампадки та поклали квіти до Меморіалу Українських січових стрільців.

Представники місцевого духовенства провели чин панахиди за загиблими воїнами українського січового стрілецтва.

Опісля відбулось громадське віче. Також звучали стрілецькі пісні у виконанні місцевих мистецьких колективів та оркестру Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного.

Довідково:

Бої за гору Маківку відбулись під час Першої світової війни на східному фронті в Карпатах між підрозділами австро-угорських та російських військ. Найзапекліша боротьба за гору Маківку тривала з 29 квітня до 4 травня 1915 року. У той час, як австрійські частини відступали під натиском російських військ, Українські Січові Стрільці вистояли та зуміли втримати позиції. Таким чином 55-й австро-угорська піхотна дивізія виконала передбачені стратегічні завдання.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів