У Львові страйкуватимуть медики

21:00 12 вересня 2016 р.

Піший похід протестантів розпочнеться у вівторок, 13 вересня, о 9.00 з вулиці Миколайчука.

Завтра, 13 вересня, відбудеться загальний страйк працівників служби екстреної медичної допомоги Львівської області. Піший похід протестантів розпочнеться о 9.00 з вулиці Миколайчука, 9. На вулиці Пилипа Орлика до їх колони планують приєднатися працівники Львівської станції швидкої допомоги.

Основні вимоги страйкарів до Львівської обласної ради, яка є власником і засновником медичних закладів, – забезпечення стовідсоткового фінансування виплати заробітної плати й додаткових законних виплат та забезпечення автомобілями й реанімобілями. Біля Львівської обласної ради до медиків приєднаються також працівники «Охматдиту» та перинатального центру.

Однією з причин протесту стало внесення управлінням майном Львівської обласної ради без рішення обласної ради змін в установчі документи екстреної медицини області, якими офіційно запровадили платну швидку медичну допомогу в області та поставило під загрозу статус неприбутковості закладу. Про це, як поінформував сьогодні, 12 вересня, на своїй сторінці в інтернет-мережі «Facebook» депутат Львівської міської ради й голова виконкому громадського об’єднання Ігор Зінкевич, повідомили в трудовому колективі комунального підприємства Львівської обласної ради «Центр екстреної медичної допомоги і медицини катастроф».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів