У Львівській військовій академії проходять перепідготовку офіцери Збройних Сил (+відео)

14:22 2 липня 2016 р.

Фото до новини


Фото: прес-служба міністерства оборони України

Молодші офіцери зі всієї України, які нещодавно підписали контракт на проходження служби у Збройних Силах, вдосконалювали свої теоретичні знання та практичні навички за різними напрямами підготовки.

«У Національній академії сухопутних військ добігає кінця черговий етап перепідготовки та підвищення кваліфікації офіцерів Збройних Сил України», – повідомили в прес-службі Міноборони, де також розповіли подробиці:

«У рамках курсів перепідготовки понад три десятки молодших офіцерів зі всієї України, які нещодавно підписали контракт на проходження служби у Збройних Силах, вдосконалювали свої теоретичні знання та практичні навички за різними напрямами підготовки. Зокрема, з бойового застосування механізованих військ, підрозділів ракетних військ і артилерії, інженерного забезпечення, а також морально-психологічного забезпечення.

За словами начальника курсів перепідготовки та підвищення кваліфікації, підполковника Олександра Караванова, левова частина часу виділена саме на практичну складову вишколу навчаємих. Офіцер підкреслив: «Наше завдання – навчити цих військовослужбовців, а декому лише нагадати, як треба керувати своїми підлеглими, правильно приймати рішення та виконувати завдання за призначенням на рівні взводу». 

Тривав курс впродовж півтора місяця. На його завершення слухачі повинні відзвітуватись під час низки фахових та комплексних іспитів. На полігоні вони мають продемонструвати викладачам та членам комісії не лише рівень своїх знань, але й розуміння тих викликів та загроз, які на них потенційно можуть очікувати в умовах сучасних збройних конфліктів.

Виконавши контрольні вправи стрільб зі стрілецької зброї, нормативи з водіння бойових машин та інших військових дисциплін, слухачі переходять до складання комплексного іспиту. Під час нього військовослужбовці почергово обіймають посаду командира взводу, приймають рішення та віддають вказівки решті військовослужбовців на подальші дії.

А завдань чимало. Це і облаштування підрозділів на місці, організація охорони та оборони, виставлення блокпостів й спостережних постів, управління підрозділом під час нападу диверсійно-розвідувальних груп тощо.

Далі – ще складніше. Необхідно організувати марш у визначений район. Для цього у розпорядженні зведеного підрозділу є бойові машини піхоти та декілька одиниць інженерної техніки. 

Початок маршруту простягається через густий ліс. Там на навчальний взвод чекають перші «сюрпризи» – мінно-вибухові загородження. Завдання з їх розмінування виконують інженери, решта – забезпечує бойову охорону.

На околиці лісу – вже нове випробовування. Там група імітації дій противника влаштувала провокацію із нібито залученням «місцевих мешканців», поруч – засідка.

Старший викладач кафедри морально-психологічного забезпечення діяльності військ академії, підполковник Іван Смага розповів: «Ми враховуємо досвід, отриманий в ході проведення АТО. Ці офіцери перед тим, як потраплять до своїх підрозділів та, можливо, вирушать для виконання завдань за призначенням в район АТО, повинні цілком усвідомити, що на них там може чекати. А це не лише класичне застосування зброї. Ворог буде тиснути морально та психологічно, використовувати ні в чому не винних людей, діяти підступно та зухвало. До цього треба ретельно готуватись».

Останній елемент іспиту з тактики – це вихід у визначений район та організація оборони. За результатами підсумкових іспитів кожен слухач курсів перепідготовки та підвищення кваліфікації отримає заслужені оцінки та сертифікати про завершення курсів. Після цього вони повернуться до своїх військових частин для подальшого проходження служби».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів