Кияни обурені рішенням допомогти Львову, – ЗМІ

16:32 27 червня 2016 р.

Фото до новини


Фото: 112.ua

У столиці вважають, що спалювання додаткових обсягів сміття у найбільш спекотні місяці призведе до різкого погіршення стану атмосферного повітря та отруєння продуктами горіння прилеглих житлових масивів.

«Кияни обурені рішенням свого міського голови Віталія Кличка. Обраний ним спосіб допомоги Львову у вирішенні проблеми зі сміттям є цілком неприйнятним для багатомільйонного Києва», – повідомили сьогодні, 27 червня, на телеканалі «112 Україна», де також розповіли:

«Кличко каже, що до нього звернувся пан Садовий з проханням тимчасово надати можливість утилізації сміття в Києві. Він погодився, оскільки київський сміттєспалювальний завод «Енергія» влітку завантажений на третину.

Але Кличко традиційно забув подумати перед тим, як ухвалювати таке рішення. Спалювання додаткових обсягів сміття у найбільш спекотні місяці призведе до різкого погіршення стану атмосферного повітря та отруєння продуктами горіння прилеглих житлових масивів. 

Чи знає столичний голова, що вже не один рік триває боротьба громади за закриття сміттєспалювального заводу та винесення його далеко за межі міста? Поки, на жаль, безрезультатно.

Голова Всеукраїнської екологічної ліги Тетяна Тимочко каже, що на заводі неефективна система очищення викидів. Час від часу мешканці прилеглих територій скаржаться на сморід та погане самопочуття. За її словами, останні кілька днів сильний як ніколи сморід присутній постійно. Він розповсюджується далеко навколо заводу. Еколог пояснює, що значну частину побутових відходів, привезених зі львівського сміттєзвалища, складають полімери, а при їхньому горінні виділяються такі небезпечні речовини, як діоксини, ціаністий водень, сірководень, хлороводень, сірчистий газ, чадний газ та інше.

Найгірша ситуація складається у Харківському житловому масиві Києва, який розташований найближче до цього заводу.

Чи знає столичний голова, що червень-липень – це пора літніх канікул коли діти, у тому числі й київські, мають набратися здоров'я на свіжому повітрі на цілий рік? Але видно не цього літа. Бо наслідком спалювання завезеного львівського сміття стане зростання рівня захворюваності. Бронхіт, астма та алергія – це далеко не повний перелік хвороб супутників забрудненого середовища.

Київський мер повинен припинити отруювати киян. А правильним вирішенням проблеми утилізації львівського сміття буде побудова сучасного сміттєспалювального заводу на Львівщині».

Про це розповіли повідомили сьогодні, 27 червня, на телеканалі «112 Україна».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів