Депутати Львівської облради ухвалили три програми

14:30 27 грудня 2016 р.

Фото до новини


Фото: прес-служба Львівської обласної ради

З обласного бюджету скерують на боротьбу з онкологічними захворюваннями 18,5 млн. гривень.

У Львівській обласній краді повідомили у вівторок, 27 грудня, що сьогодні її депутати затвердили під час сесійного засідання три надзвичайно важливих обласних програми. Зокрема – програму забезпечення дітей-інвалідів та дітей з важкими інтоксикаціями медичними препаратами, виробами медичного призначення та дезінтоксикаційною терапією на 2017-2020 років.

У межах цієї програми необхідним лікуванням та медичними препаратами будуть забезпечуватися діти із хронічною нирковою недостатністю, муковісцидозом, фенілкетонурією, важкими ювенільними ревматоїдними артритами, гемофілією, онкологічними захворюваннями, а також слухопротезуванням. На реалізацію цієї програми передбачено 22,2 млн. гривень .

Також депутати проголосували за програму боротьби з онкологічними захворюваннями у Львівській області на 2017 -2020 років. Метою цієї програми є запровадження превентивних заходів у боротьбі проти раку та покращення рівня діагностики і надання медичної допомоги хворим на злоякісні утворення. На заходи профілактики, якісної діагностики та лікування скерують з обласного бюджету 18,5 млн. гривень.

Окрім того, депутати обласної ради підтримали програму енергозбереження для населення Львівщини на 2017-2020 роки. У межах програми передбачено з обласного бюджету 18 мільйонів гривень на сплату відсотків за надані фінансово-кредитними установами позики населенню на енергоощадні заходи.

Програмою енергозбереження планується охопити 7500 мешканців області. Середній розмір компенсації на одну особу закладено у розмірі 2400 гривень .

Про це повідомили сьогодні, 27 грудня, в прес-службі Львівської обласної ради. Натомість в облдержадміністрації наголосили, що, за словами директора департаменту паливно-енергетичного комплексу та енергозбереження ЛОДА Михайла Мельника, прийнята програма містить нововведення: поділ території на чотири групи відповідно до фінансової спроможності територіальних громад, тобто мешканці бідніших районів отримають більшу частку відшкодування, а багатші – дещо меншу. Наразі у всіх районах області триває робота з розробки нових програм на 2017 рік, які будуть долучатись до співфінансування з обласною і державною програмами, що сприятиме кращому задоволенню потреб мешканців.

Крім того, Михайло Мельник розповів, що програма передбачатиме особливості відшкодування витрат на встановлення обладнання альтернативної енергетики. Про це повідомили сьогодні, 27 грудня, в прес-службі Львівської обласної державної адміністрації.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів