Депутати-рухівці ініціювали створення двох тимчасових контрольних комісій у Львівській облраді, - Мазур

10:33 8 січня 2022 р.

Фото до новини

Перша комісія - з вивчення та моніторингу стану дотримання законності при адмініструванні органами ДФС у Львівській області ПДВ, що сплачуються підприємцями. Друга - з вивчення ситуації, що склалася з виконанням заходів будівництва і оснащення сільських амбулаторій в рамках проєкту «Доступна медицина».

Юрій Мазур, депутат Львівської обласної ради
Відео: Львівський пресклуб

- Народний Рух України – це загальноукраїнська та загальнонаціональна політична сила, яка завжди тримає «руку на пульсі» подій, що відбуваються в політичному житті нашої країни, - сказав у своєму річному звіті у Львівському пресклубі депутат Львівської обласної ради Юрій Мазур, пише Dailylviv.com. - Ми це все відстежуємо, готуємо відповідні звернення, політичні заяви і, повірте, їх не просто слухають – їх чують.

Тож я хочу розповісти про політичну складову фракції НРУ у Львівській обласній раді, а саме про внесення звернень і заяв.

Фракція Народного Руху України внесла звернення до Кабінету міністрів України, Прем'єр-міністра України, міністерства розвитку громад та територій України щодо критичної ситуації, яка склалась у 2020 році з фінансуванням об'єктів будівництва у Львівській області, коштом державного фонду регіонального розвитку. У цьому зверненні ми, як фракція, вимагали повного виконання фінансових зобов’язань по всіх проєктах на Львівщині в сумі 232,7 млрд грн.

Наступне звернення до Верховної ради України та Прем'єр-міністра України - щодо визначення Яворівського району Львівської області пілотним у реалізації проєкту в створенні вільної митної зони промислового типу. Після впровадження децентралізації до Яворівського району доєднали Мостиський і левова частка митних переходів з ЄС тепер знаходяться саме в цьому районі. Тому фракція Народного руху України зверталась до відповідних органів, щоб пришвидшити прийняття змін до митного та податкового кодексів, в частині створення і функціонування спеціальних, вільних, економічних зон. На нашу думку, створення такої зони саме в Яворівському районі – найбільш актуальне.

Ми прийняли звернення до Верховної Ради України щодо якнайшвидшого прийняття законодавчих актів для комплексного забезпечення реформи у сфері містобудування. Пришвидшити прийняття закону 5655, закону 5877 про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення, кримінального кодексу України про посилення відповідальності у сфері містобудування.

Фракція НРУ - це, передовсім, представники політичної сили НРУ, лідером якої був є і залишається – В‘ячеслав Максимович Чорновіл, тож, на мою думку, найважливішим зверненням нашої фракції в минулому звітному періоді було саме звернення до Генерального прокурора України щодо розслідування обставин трагічної загибелі героя України - В’ячеслава Чорновола. У цьому зверненні ми просили в повному обсязі розслідувати обставини його трагічної загибелі в контексті публічних заяв колишнього заступника генерального прокурора України Миколи Голомші.

Ще одне вкрай важливе звернення до ВРУ та КМУ - щодо потреби ефективного використання коштів державного бюджету України та скерування заходів щодо стимулювання вакцинації громадян. У ньому йшлося про те, щоб люди, старші за 60 років, мали більше можливостей застосування цього фінансового ресурсу, наприклад на оплату житлово-комунальних послуг та купівлю ліків.

Варто зазначити, що одним з найефективніших механізмів діяльності нашої фракції - є створення тимчасових контрольних комісій у Львівській обласній раді. За минулий звітний період було створено чотири тимчасових контрольних комісії, дві з яких ініціювала наша фракція, а саме: створення тимчасової контрольної комісії обласної ради з вивчення та моніторингу стану дотримання законності при адмініструванні органами ДФС у Львівській області ПДВ, що сплачуються підприємцями, і тимчасова контрольна комісія для вивчення ситуації, що склалася з виконанням заходів будівництва та оснащення сільських амбулаторій в рамках проєкту «Доступна медицина».

Депутати-рухівці контролюють програму територіальної оборони Львівщини, - Богдан Гагалюк

Меморандум про співпрацю політсил у Львівській облраді - порожній листок, - НРУ (відео)

Львівський Рух зупинив російські шини

Комунальні підприємства Львівоблради матимуть обраних на конкурсах керівників, а не виконувачів обов'язків, - фракція НРУ

Три соціальні програми на Львівщині у пріоритеті і на 2022-й рік, - депутат облради Микола Іщук

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів