Меморандум про співпрацю політсил у Львівській облраді - порожній листок, - НРУ (відео)

13:53 1 січня 2022 р.

Фото до новини

Прийнятий 1 грудня 2020 року у Львівській обласній раді документ ніхто не мав наміру виконувати.


Про це сказав під час депутатського звіту у Львівському пресклубі Сергій Дзядик, голова крайової організації політичної партії Народного Руху України, пише Dailylviv.com.

- Перш ніж переходити до звіту фракції, відчуваю потребу пояснити, чому партія НРУ відкликала підпис під меморандумом, який був підписаний між п’ятьма фракціями у Львівській обласній раді у грудні 2020 року, - наголосив депутат Львівської обласної ради Сергій Дзядик. - По-перше, нас тільки 6 із 84 депутатів, і єднання демократичних сил, на нашу думку, було логічним рішенням. По-друге, варто додати, що крайова організація Народного Руху України на одному зі своїх засідань на початку року прийняла рішення, що ми не будемо єднатись зі «Слугами народу» і «За майбутнє».

Сергій Дзядик заявив, що під кожним з 12 пунктів меморандуму дупутати-рухівці й зараз готові поставити підпис, однак є кілька «але». 

- Коли ми йшли на вибори, обіцяли людям, що будемо відстоювати українську мову, культуру, історію, боротись з корупцією, відновлювати економіку у Львівщини і свої зобов‘язання перед виборцями ми виконали, - зауважив депутат обланої ради. - Але вже зараз можна констатувати, що меморандум - це пустий листок, який ніхто не збирався виконувати, а «За майбутнє»і «Слуга народу» є дієвими фракціями в чинній коаліції навіть попри те, що не були підписантами меморандуму. А в кінці грудня, коли «залізли в кишеню» до освітян, медиків, культури та спорту, це стало останньою краплею. Після чого ми попередили, а потім відкликали підпис з цього меморандуму.

Сергій Дзядик у Львівській обласній раді є членом постійної депутатської комісії з питань бюджету, тому він у звіті розповів, що вдалось депутатам-рухівцям зробити для мешканців Львівщини.

Упродовж року фракція Народного Руху України допомогла з:

• реставрацією мурів церкви Різдва Пресвятої Богородиці в Щирці;

• співфінансуванням каналізування однієї з вулиць в Щирці;

• ліквідацією провалля в с. Піски;

• ремонтом дороги Горбачі - Черкаси;

• будівництвом амбулаторії в Семенівці; 

• придбанням обладнання для виробничих майстерень з технічного обслуговуванню автомобілів Погірцівського вищого професійного училища;

• капітальним ремонтом частини вулиці Вітовського у м.Бібрка.

- Також ми наполягали, щоб в конкурсі місцевих ініціатив запровадили додатковий пріоритет – «соціально важливий проєкт», адже є незрозумілим чому ряд важливих соціальних проєктів (такі, як заміна вікон в садочках чи гуртожитках ПТУ) не отримали співфінансування, і за яким принципом конкурсна рада обирала переможців! - зауважив Сергій Дзядик.

Окрім депутатської діяльності, Сергій Дзядик розповів про свою активну участь у волонтерському русі. 

У 2014 році рухівцями була створена організація «Самооборона Майдану». Впродовж цього часу: відбулась 51 поїздка на Схід; закуплено та подаровано віййськовикам 50 автомобілів; передано 82 тепловізорів, понад 2000 бронежилетів і понад 3000 шоломів, 12 квадрокоптерів, понад 500 бензопил, дрилів, болгарок та інших інструментів.

- У 2021 році придбано 3 квартири для бійців ООС, і ми точно не плануємо зупинятися на досягнутому! - наголосив Сергій Дзядик.

НРУ має структури в кожному селі, тому йде на вибори, – політик у Львові

У Львівській обласній раді затверджені депутатські фракції 9 партій

Новий портрет Львівської облради

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів