Компанія Козицького не змогла підтримати Слугу народу на пів млн грн

22:44 20 грудня 2021 р.

Фото до новини

Галицький райсуд Львова закрив справу проти керівника ТОВ «Бурова компанія «Горизонти» Степана Козицького за відсутністю події адміністративного правопорушення.

Про це повідомляє «Судовий репортер»  з посиланням на постанову від 14 грудня, пише Dailylviv.com.

Аналізуючи звіт партії «Слуга народу», працівники Національного агентства з питань запобігання корупції помітили внесок від ТОВ «Бурова компанія «Горизонти» у вересні минулого року в сумі 500 тисяч гривень на підтримку львівської обласної організації.

Але компанія не мала права підтримувати політичну партію, оскільки має державні контракти. За даними електронної системи публічних закупівель ProZorro, з ТОВ «Бурова компанія «Горизонти» укладено договори на суму 154 мільйони гривень. Йдеться про ремонт нафтових та газових свердловин на родовищах АТ «Укргазвидобування».

Засновником та єдиним акціонером АТ «Укргазвидобування» є АТ «НАК «Нафтогаз України», акції якого належать державі.

У БК «Горизонти» пояснили, що тільки мали намір фінансово підтримати Львівську обласну організацію партії «Слуга народу». Бухгалтерія підготувала проекти платіжних документів і водночас перевірялась законність такого платежу.

Дізнавшись, що за наявності діючих договорів з АТ «Укргазвидобуванням», внесок на користь партії не дозволяється, керівник нібито відмовився від платежу, про що поінформував бухгалтерію. Однак виявилося, що бухгалтер вже все перерахував. Того ж вечора компанія поінформувала «Слугу народу», що гроші їм сплачено помилково, і попросила їх віддати. За кілька днів кошти повернулися, що підтверджується документами.

Суд вирішив, що порушення не було і справу закрив.

У протилежному випадку керівника компанії могли оштрафувати на 1700 гривень із конфіскацією всього внеску в сумі 500 тисяч гривень.

У рішенні суду також пояснюється, що ТОВ «Бурова компанія «Горизонти» не відповідало на листи НАЗК і не бажало надавати інформацію. Відтак було складено протокол про порушення на підставі доказів, наявних у агентства. Обставини, які призвели до закриття провадження у справі, а саме помилковість платежу і повернення партією грошей, стали відомі тільки в судовому засіданні. Суд зазначає, що якби директор компанії належно реагував на повідомлення НАЗК, то до складання протоколу не дійшло би.

БК «Горизонти» належить Зіновію Козицькому, власнику «Західнадрасервіс» — найбільшої приватної газовидобувної компанії в Західній Україні.

Відповідно до закону, заборонено внески на підтримку політичних партій, зокрема, від юридичних осіб, з якими укладено договори на закупівлю робіт, товарів чи послуг для потреб держави або територіальної громади на загальну суму понад 100 розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб, станом на 1 січня року, в якому здійснюється внесок, — протягом строку дії такого та протягом одного року після припинення його дії. У 2020 році гранична сума становила 210 тисяч 200 грн.

Слуг народу на Львівщині профінансував на місцевих виборах лише Зіновій Козицький, - Чесно

Сім'я Козицьких має нову роботу до 2035 року: розвідувати і видобувати газ біля Миколаєва

Голова ЛОДА Максим Козицький забув про свої компанії за кордоном

Телекомпанія Козицького здобула два дозволи на місцеве мовлення у Львові і Самборі

Троє зі Львівщини у сотні найбагатших в Україні

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів