Компанії Ахметова, Козицького і Пінчука одержали нафтогазові ділянки на пів століття

19:48 11 січня 2021 р.

Фото до новини

Підписано сім угод про розподіл вуглеводневої продукції у Державній службі геології та надр України.

Угоди про розподіл вуглеводневої продукції на розробку нафтогазових ділянок загальною площею понад сім тисяч квадратних кілометрів укладені на 50 років, мінімальні інвестиційні зобов’язання складають понад $355 мільйонів. Обсяг інвестицій всіх компаній-переможців у рамках УРП складе від 430 млн до 1 млрд дол.

Про це повідомляє Державна служба геології та надр України, пише DailyLviv.

Як безболісно змінити газопостачальника і чи варто це робити?

Кабмін пропонує зменшити ціну на газ на 44%. Є проєкт постанови

Відбулося офіційне підписання угод про розподіл вуглеводневої продукції з переможцями конкурсів: Укргазвидобуванням (Бузівська, Балаклійська, Берестянська й Іванівська площі), ДТЕК Нафтогаз (Зінківська ділянка), Geo Alliance Group (Софіївська площа), Західнадрасервіс (Угнівська ділянка).

Укладення угод про розподіл вуглеводневої продукції на дев’яти ділянках оголосив Кабінет міністрів України в 2019 році. У липні 2019 року Міжвідомча комісія при Міненерговугілля визначила переможців. Пропозиції укласти УРП з переможцями конкурсів уряд підтримав. 28 грудня було прийнято рішення про схвалення 7 редакцій угод про розподіл продукції з урахуванням умов конкурсу і заявок переможців.

«Угода про розподіл продукції передбачає, що Україна передає право інвестору на зазначений строк проводити пошук, розвідку та видобування вуглеводнів на ділянці надр, а інвестор зобов’язується виконати доручені роботи за свій рахунок і отримувати плату у вигляді частини видобутої продукції», – пояснив голова Держгеонадр.

Доопрацювання тексту угоди по Варвинській ділянці з Ukrainian Energy L.L.C ще триває.

Верміліон Енерджі вийшов з переговорів на укладання угод по Балаклійській та Іванівській площах, на які подавався спільно з АТ «Укргазвидобування». 

ПрАТ «Видобувна компанія «Укрнафтобуріння» було оголошене переможцем конкурсу по Русанівській ділянці, проте відмовилося від укладання угоди.

Нагадаємо, Верховна Рада України прийняла Закон «Про державну підтримку інвестиційних проєктів зі значними інвестиціями». Відповідно до закону інвестори, що приймуть рішення вкладати кошти в пріоритетні галузі, до яких належить і добувна, з обов’язковою подальшою первинною переробкою чи збагаченням корисних копалин на території нашої країни, отримають стимули від держави.

Нагадаємо, що за компаніями стоять їхні кінцеві власники: ДТЕК Нафтогаз - Ринат Ахметов, Geo Alliance Group - Віктор Пінчук, Західнадрасервіс - Зіновій Козицький.

Два варіанти зменшення ціни не природний газ в Україні, - інформує прем'єр-міністр

Президент пообіцяв справедливі тарифи на природний газ

В Україні за останній рік найбільше подорожчав природний газ, - Держстат

У Львові і Дрогобичі ОТГ пропонують газотранспортним компаніям платити за землю під мережами

Як споживачу зберегти свої пільги і субсидії після зміни постачальника природного газу

Керівника Нафтогазу України можуть звільнити з посади за січневий тариф на газ

Теплота згоряння газу або його якість у Львівській області - одна з найнижчих в Україні, - Оператор ГТС України

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів