Президент пообіцяв справедливі тарифи на природний газ

17:08 11 січня 2021 р.

Фото до новини

Голова держави поставив уряду завдання терміново розв'язати питання з тарифами на газ для населення.

З 1 січня в Україні збільшилися тарифи на тепло і електроенергію. Підвищився не тільки тариф на газ, але і на його постачання. Уряд також скасував пільговий тариф на перші 100 кВт електроенергії до 31 березня 2021 року. Саме зростання газових тарифів спровокувало акції протесту в багатьох містах України. Мітингувальники вимагають знизити тарифи на газ і його постачання.

Цю проблему обговорили на енергетичній нараді 11 січня в Офісі Президента під головуванням Володимира Зеленського. Голова держави поставив уряду завдання терміново розв'язати питання з тарифами на газ для населення. 

У нараді взяли участь Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль, тимчасовий виконувач обов’язків міністра енергетики Юрій Вітренко, міністр фінансів Сергій Марченко, міністр соціальної політики Марина Лазебна, керівник Офісу Президента Андрій Єрмак та його заступники.

«Тарифи на газ для населення мають бути справедливими. Ціна на газ зростає на ринку через погодні умови та інші причини, які склалися в Європі, і ми не можемо дозволити зростання ціни для наших громадян», – наголосив Володимир Зеленський.

На нараді було повідомлено, що Кабінет Міністрів готує системні рішення щодо вибудовування балансу на енергетичному ринку.

Юрій Вітренко представив попередній план із суттєвого зниження тарифів на газ та встановлення ціни, яка була б справедливою з точки зору споживача.

Рішення, які обговорювалися на енергетичній нараді, передбачають також збереження макрофінансової стабільності, розвиток чесної конкуренції на ринку та допоможуть уникнути фінансового дисбалансу.

В Україні за останній рік найбільше подорожчав природний газ, - Держстат

Керівника Нафтогазу України можуть звільнити з посади за січневий тариф на газ

З 1 квітня газопостачання Нафтогаз України можна буде оформити майже у кожному населеному пункті

З 1 лютого за транспортування газу всі споживачі на Львівщині платитимуть майже вдвічі більше, - екскерівник Львівгазу

Нафтогаз зробить банкрутом Львівгаз збут, якщо той не зменшить ціну на газ для населення, - екскерівник Львівгазу

Теплота згоряння газу або його якість у Львівській області - одна з найнижчих в Україні, - Оператор ГТС України

Як споживачу зберегти свої пільги і субсидії після зміни постачальника природного газу

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів