Львівський Рух зупинив російські шини

18:43 27 грудня 2016 р.

Фото до новини

Фракція НРУ у Львівській обласні раді перешкодила Міністерству оборони України підписати контракт на закупівлю шин для військової техніки, які виготовляють на Алтайському та Омському шинних комбінатах.


Відео: Львівський прес-клуб

 Про це сьогодні, 27 грудня, під час прес-конференції на тему: «Звіт фракції НРУ у Львівській обласній раді», яка відбулася у Львівському прес-клубі, повідомив голова фракції Народного Руху України у Львівській обласній раді Богдан Гагалюк.

За його словами, представники фракції НРУ у Львівській облраді виступили з заявою до Міністерства оборони України та військового прокурора, в якій висловили своє обурення, що під час війни Україна планує купувати військову продукцію у країни-агресора.

- До честі військового прокурора – вони зупинили процедуру тендерів, - каже Богдан Гагалюк.

За його словами, в Україні також виготовляють шини. Це – і Білоцерківський шинний завод, і ВАТ “Дніпрошина”. Саме після звернення депутатів Львівської облради, українські підприємства стали постачальниками шин для українських військових.

- Наша армія використовує їхній продукт. Це є продукт українського виробництва, це податки, сплачені до нашого бюджету, і це – наші працівники, які отримали заробітну плату, - говорить голова фракції Народного Руху України у Львівській обласній раді.

Богдан Гагалюк зауважив, що їхня фракція за рік, що минає, ініціювала і багато інших звернень, які підтримали їхні колеги. Проте саме це звернення вважає найважливішим.

Депутати також виконували повсякденну рутинну роботу.

- Ми прийняли понад 450 громадян. Основні питання, які розглядали, - надання матеріальної допомоги, - звітує він.

Депутат Львівської обласної ради Ольга Грицик зауважила, що впродовж року їй довелося розглядати питання з фінансуванням
ПТУ, були проблеми з виплатою зарплати освітянам. Але на закінчення року заборгованості немає.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів