Депутати-рухівці контролюють програму територіальної оборони Львівщини, - Богдан Гагалюк

12:37 2 січня 2022 р.

Фото до новини

Тепер за формування територіальної оборони відповідають обласна рада та державна адміністрація, що потребує акумулювання значних фінансових ресурсів.


Депутатська фракція Народного Руху України у Львівській обласній раді прозвітувала про річну роботу. Колективний звіт фракції відбувся у Львівському пресклубі з відеотрансляцією у соціальних мережах, пише Dailylviv.com

Депутат Львівської облради Богдан Гагалюк наголосив, що у фракції НРУ він займається законотворчою роботою на регіональному рівні, відповідає за напрямок нормотворення. Тому депутат облради вирішив звітувати насамперед про розвиток Львівщини в частині малого та середнього бізнесу і стосунків з нашими воїнами АТО, ООС, які демобілізовані або перебувають тимчасово на ротації.

- Принцип роботи обласної ради – це програмний принцип, - сказав Богдан Гагалюк. - Саме тому на сесії 16 лютого 2021 року ми ініціювали, а обласна рада підтримала, звіт про виконання програм з боку обласної державної адміністрації. Адже програми поспіхом були сформовані на початку року, і багато з них не корелювалось з бюджетом України на 2021 рік, тому деякі з програм мають виконання 15-25%, що є неприпустимо. Фракція Народного Руху України про це неодноразово наголошувала.

Депутат акцентував увагу виборців на тому, що при прийнятті бюджету 2022 року депутати-рухівці особливу увагу скерували на формування програми нашої територіальної оборони. Адже 1 січня 2022 року входить в дію Закон про основи національного спротиву

- Тепер за формування територіальної оборони відповідають обласна рада та адміністрація, а це потребує значних фінансових ресурсів для того, щоб закумулювати й дати належну відсіч ворогу, який стукає в нашу домівку, - каже Богдан Гагалюк. - За цим фракція Народного Руху України особливо веде контроль.

Бюджет області наповнюється переважно завдяки податку з фізосіб - ПДФО - на 82% або приблизно на 2,9 млрд грн. З-поміж вирішення проблем малого та середнього бізнесу Богдан Гагалюк згадав про те, що на початку року відбулися серйозні збої з відшкодування ПДВ, а також блокування податкових накладних. Тому з ініціативи фракції НРУ у Львівській обласні раді була створена тимчасова комісія, яка розглядала, запрошувала на сесії обласної ради для звіту чи просто для інформації керівників податкових органів області.

Загалом тимчасових комісій було створено декілька, зокрема, й щодо розвитку комунального підприємства "Галсільліс"

Завдяки цій комісії проводиться системний моніторинг і вже в наступному році робота комунального підприємства "Галсільліс" напевне перейде на новий, якісний режим, особливо в новостворених територіальних громадах.

Львівський Рух зупинив російські шини

Чотири партії Львівщини – «за» одного мера

Меморандум про співпрацю політсил у Львівській облраді - порожній листок, - НРУ (відео)

НРУ має структури в кожному селі, тому йде на вибори, – політик у Львові

У Львівській обласній раді затверджені депутатські фракції 9 партій

Новий портрет Львівської облради

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів