Селяни блокують полігон ТПВ на Львівщині

17:00 6 листопада 2018 р.

Фото до новини


Фото: oblrada.lviv.ua

Проект рекультивації Броницького полігону розроблений.

У прес-службі Львівської обласної ради повідомили у вівторок: «Сьогодні, 6 листопада, у Дрогобич відбулося засідання тимчасової контрольної комісії з питання вивозу та утилізації ТПВ у Дрогобицькому районі. Члени комісії відвідали також Броницький полігон та поспілкувалися з мешканцями села Брониця.

Голова комісії Богдан Гагалюк зазначив: «Депутати разом із представниками Львівської ОДА, міської влади Дрогобич обмінялися думками та окреслили план дій на найближчу перспективу для подолання сміттєвої кризи. У мешканців села Брониця, які блокують полігон, категорична позиція: жодної машини зі сміттям вони не допустять на сміттєзвалище. Під час розмови з блокувальниками вдалося узгодити лише одне питання – проведення рекультивації полігону».

Богдан Гагалюк також запевнив: «Уже розроблений проект рекультивації Броницького полігону, який потребує на реалізацію 20 мільйонів гривень коштів. Проект зараз знаходиться в департаменті екології та природних ресурсів Львівської ОДА, далі Дрогобицька міська рада має отримати екологічні висновки, потім має відбутися тендер на проведення робіт з рекультивації, а вже потім сама рекультивація сміттєзвалища».

Своєю чергою, депутат Львівської обласної ради, член тимчасової контрольної комісії Андрій Ковч підкреслив: «Першочерговим кроком має бути – вивезення всього сміття та санітарне очищення міста. Наша комісія покликана налагодити зв'язок з іншими полігонами для прийому сміття за невисокими цінами, тим самим зменшивши витрати для Дрогобича».

Богдан Гагалюк розповів також: «з обласного бюджету вже спрямовано три мільйони гривень для подолання кризи з вивозом сміття у Дрогобич. Кошти повинні надійти протягом тижня. Вони дозволять забезпечити фінансування вивозу сміття з Дрогобича в інші райони і, можливо, навіть області. Будемо домовлятися з містами Самбір, Стрий і Миколаїв, щоб частину непотрібу з Дрогобича вивозити на їхні полігони. Оскільки зараз вивозити ТПВ на Броницький полігон просто неможливо. Наша комісія продовжує роботу».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів