Реорганізація Галсільлісу збіглася з арештом у Золочеві

11:11 19 квітня 2021 р.

Фото до новини

Під час особистого обшуку у керівника підприємства Белінського вилучено заздалегідь ідентифіковані та помічені грошові кошти.

Нещодавно слідчі управління Головного управління Національної поліції У Львівській області за участі представників Управління СБУ у Львівській області провели обшуки у приміщенні Золочівського дочірнього підприємства комунального підприємства Львівської обласної ради "Галсільліс". 

У ході обшуку вилучено документацію, чекові принтери, мобільні телефони, лісорубні квитки, комп’ютерну техніку, бирки обліку деревини та інше.  Також під час особистого обшуку у керівника підприємства Белінського І.В. вилучено предмет неправомірної вигоди – заздалегідь ідентифіковані та помічені грошові кошти. 

17.04.2021 року суддя Галицького районного суду Стрельбицький В.В. постановив застосувати до керівника підприємства Белінського І.В. запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою на строк 60 днів з правом внесення застави у розмірі 20 прожиткових мінімумів. Белінський І.В. підозрюється у вчиненні кримінального правопорушення за ст.368 ч.3 КК України. 

За кілька днів до цього на сесії Львівської обласної ради було створено спеціальну депутатську комісію, яка має розглянути варіанти підвищення економічної ефективності роботи комунального підприємства ЛОР "Галсільліс". Зокрема доцільність організації ефективної структури підприємства, а також зміщення акцентів на виконання природоохоронних функцій.

Керівник управління майном спільної власності Львівської обласної ради Сергій Івах прокоментував затримання при спробі отримання хабара керівника ДП Золочівський "Галсільліс": 

«Реформа лісової галузі Львівщини вкрай необхідна і арешт керівника Золочівського дочірнього підприємства «Галсільлісу» тому чергове підтвердження. Я вже неодноразово заявляв, що у керівництва області дуже багато питань до результатів господарської діяльності цього комунального підприємства. Ми зверталися до усіх правоохоронних органів, що готові до співпраці, бо тільки спільно зможемо навести лад в комунальних підприємствах, тим більше тих, робота яких має значний суспільний резонанс. 

Ми усвідомлювали, що спротив буде потужним, але рішення про реорганізацію ОКС ЛГП "Галсільліс" не треба переводити в політичні площину – це виключно господарське питання. Переконаний, що діяльність таких комунальних підприємств, як «Галсільліс», повинні приносити користь львівській громаді: як під економічним, так і під екологічним кутом зору». 

Обласне комунальне спеціалізоване лісогосподарське підприємство «Галсільліс» є засновником 18 дочірніх лісогосподарських підприємств. Дочірні підприємства розділені на 44 лісництва. У лісах дочірніх підприємств області виділено 11 об'єктів і територій природно-заповідного фонду. Функціонує 5 шкільних лісництв.

Директор комунального лісу у районі на Львівщині продавав необліковану деревину

Майже 9 тис га землі старосамбірського Галсільлісу перейде до нацпарку Королівські Бескиди

На Львівщині замість "Галсільлісу" хочуть створити лісогосподарські підприємства ОТГ

Лісничий Рава-Руського лісництва має заплатити 90 тис грн застави за 70 тис грн хабара

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів