Майже 9 тис га землі старосамбірського Галсільлісу перейде до нацпарку Королівські Бескиди

20:49 23 вересня 2020 р.

Фото до новини

Кабінет Міністрів України на засіданні 23 вересня схвалив проект Указу Президента України «Про створення національного природного парку «Королівські Бескиди».

Про це інформує пресслужба ЛОДА, пише DailyLviv.

Національний природний парк площею 8 тис. 997 га розташований на території Старосамбірського району Львівської області. Його природні комплекси та об’єкти мають особливу природоохоронну, оздоровчу, історико-культурну, наукову та освітню цінність, що буде сприяти розвитку туризму на Львівщині.

Передбачається, що землі комунальної власності, які перебували у КП «Старосамбірське дочірнє лісогосподарське підприємство «Галсільліс», а саме: 8 тис. 691 га вилучаються і надаються у користування Національного парку, ще - 306 га не вилучаються у землекористувача, але також входитимуть до його території.

“Створення парку забезпечить підтримання екологічного балансу у верхів’ї басейну Дністра, зниження негативного антропогенного впливу на довкілля, поліпшення його стану збереження цінних природних комплексів, червонокнижних видів тварин, рослин, розвиток туризму на Львівщині”, - наголосив заступник голови Львівської ОДА Юрій Бучко.

Національний природний парк «Королівські Бескиди» підпорядковуватиметься Міністерству захисту довкілля та природних ресурсів України.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів