На Львівщині різко зросла за тиждень на 23% захворюваність на грип і ГРВІ

23:05 23 лютого 2015 р.

Фото до новини


Фото: vikka.ua

Як повідомили в понеділок «Щоденному Львову» в прес-службі ЛОДА, за даними обласного управління Держсанепідслужби, лише за останній тиждень у нашій області захворіли на грип та гострі респіраторні вірусні інфекції 22327 осіб.

«Епідеміологи фіксують різке зростання захворюваності на грип та ГРВІ у Львівській області», – повідомили сьогодні, 23 лютого, «Щоденному Львову» в прес-службі ЛОДА, конкретизуючи при цьому:

«Епідемічна ситуація щодо захворюваності на грип та ГРВІ у Львівській області характеризується як нестійка, враховуючи різке зростання кількості захворілих осіб. За даними обласного управління Держсанепідслужби, лише за останній тиждень у регіоні 22327 осіб захворіло на грип та гострі респіраторні вірусні інфекції.

Захворюваність зросла на 23% у порівнянні з попереднім тижнем та 37,8% порівняно з аналогічним періодом минулого року. Зокрема, серед захворілих майже 60 відсотків дітей до 17 років.

Серед ймовірних основних причин, які сприяють розповсюдженню респіраторних захворювань у навчальних та дошкільних закладах, в управлінні Держсанепідслужби називають недотримання температурного режиму, режиму провітрювання, регулярного вологого прибирання, можливості дотримання особистої гігієни та несвоєчасна ізоляція  хворих осіб. Обласні епідеміологи також радять призупиняти навчальний процес в дитячих дошкільних закладах, загальноосвітніх школах, закладах освіти та культури усіх типів та форм власності у разі відсутності через захворювання 40-ка і більше відсотків дітей та учнів.

Держсанепідслужба Львівської області нагадує, що грип дуже легко передається від людини до людини повітряно-крапельним шляхом – коли хвора людина кашляє, чхає чи просто розмовляє. Людина навіть із легкою формою грипу, становить небезпеку для оточуючих протягом усього періоду прояву симптомів – це в середньому 7 днів.

Проте навіть під час епідемії можна легко уникнути зараження грипом, якщо дотримуватись кількох простих порад:

уникати скупчень людей — аби зменшити вірогідність контактів із хворими людьми;

користуватися одноразовими масками при необхідності — щоб захистити себе чи оточуючих від зараження;

регулярно провітрювати приміщення і робити вологе прибирання;

повноцінно харчуватися, висипатися, уникати перевтоми;

мати чисті руки – інфекція потрапляє в організм через рот, ніс та очі, яких ви час від часу торкаєтесь руками.

користуватися тільки одноразовими паперовими серветками і рушниками – як після миття рук, так і для того, щоб прикрити обличчя під час кашлю, а також при нежиті;

залишатися вдома при перших ознаках хвороби — щоб не провокувати ускладнення власної хвороби і не наражати інших людей на небезпеку.    

Обласні епідеміологи також наголошують, що не слід забувати й про щорічну вакцинацію, яка є найефективнішим засобом для захисту організму від вірусів грипу. Вакцина захищає від усіх актуальних штамів грипу, є безпечною та ефективною для створення повноцінного захисту організму проти грипу».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів