У Львові врятували 18-річного хлопця, який потрапив у ДТП з буйволом

12:00 3 жовтня 2024 р.

Фото до новини

Хлопець отримав складну черепно-мозкову травму, а рятували його нейрохірурги лікарні святого Пантелеймона.

Про це повідомила пресслужба ЛМР, пише DailyLviv.com.

Аварія трапилася 30 вересня у Львівському районі. Того ранку студент Львівської політехніки Максим Андрейко вирушав з другом із рідного містечка Угнів на навчання до обласного центру. Підвозив хлопців водій легкового авто. Була 6-та ранку. Поблизу села Річки раптово на дорогу вискочив буйвол. Через погану видимість водій не встиг зреагувати. Він загинув на місці.

Максим не пам'ятає моменту зіткнення. Він опритомнів лише, коли на місце аварії прибули рятувальники. У хлопця сильно боліли голова та шия, а зуби були вибиті. Поруч лежав буйвол. А автівка від зіткнення з твариною, вагою майже тонну, була у кюветі вщент розтрощена.

«Максим надійшов до нас через кілька годин після аварії із важкою черепно-мозковою травмою. Ми терміново провели комп'ютерну томографію, яка виявила вдавлений перелом лобної кістки. Через серйозність травми було ухвалено рішення про термінову операцію – потрібно було якнайшвидше забрати уламки кістки. Ми успішно виконали це втручання. Наразі у Максима є невеликий дефект в лобній кістці – розміром 2х2,5 сантиметри. Через місяць-два йому потрібно буде провести повторну операцію для закриття цього дефекту», – каже Остап Федорко, керівник центру нейрохірургії та неврології, завідувач нейрохірургічного відділення лікарні святого Пантелеймона.

Зараз Максим почувається ліпше, а лікарі відзначають позитивну динаміку. Вже на другий день після операції хлопець став самостійно пересуватися по палаті.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів