У Трускавці буде вулиця імені видатного реабілітолога Володимира Козявкіна

16:12 3 жовтня 2024 р.

Фото до новини

Відкриття вулиці буде 11 жовтня.

Про це повідомили у Трускавецькій міській раді, пише DailyLviv.com

У Трускавці буде вулиця імені Володимира Козявкіна – видатного реабілітолога, академіка НАМНУ, засновника «Міжнародної реабілітаційної клініки Козявкіна»

"11 жовтня о 9:45 запрошуємо приєднатись до урочистого відкриття вулиці (частина вулиці Бойківської, яка примикає до Міжнародної клініки відновного лікування В. Козявкіна), яка матиме ім`я академіка Володимира Козявкіна.  

Перейменування вулиці — ініціатива теперішньої адміністрації клініки (генеральна директорка Наталія Козявкіна), яка була підтримана на вересневому засіданні сесії міської ради", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, 16 грудня 2022 року на 76-му році життя зупинилося серце трускавчанина Володимира Ілліча Козявкіна – Героя України, Почесного громадянина міста Трускавця, засновника та довголітнього керівника Міжнародної клініки відновного лікування, вченого, доктора медичних наук, професора, академіка, члена-кореспондента Національної академії медичних наук України. Поховали Володимира Козявкіна на Личаківському цвинтарі.

Довідка

Володимир Козявкін був засновником та багаторічним керівником Міжнародної клініки відновного лікування, що розташована в Трускавці.

Лікар відомий у всьому світі завдяки авторському «методу Козявкіна» для лікування та реабілітації хворих на дитячий церебральний параліч (ДЦП). Його унікальний новаторський підхід до розв'язання проблеми ДЦП визнаний в цілому світі науковою та медичною спільнотою.

Володимир Козявкін був лауреатом багатьох державних нагород, у 2001 році йому надано звання Героя України. Його клініка в Трускавці приймала дітей з ДЦП не лише з України, а й багатьох країн всього світу.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів