Приміщення вартістю ₴10 млн, які НУ «Львівська політехніка» віддала в оренду, повернули державі

10:38 3 жовтня 2024 р.

Фото до новини

Їхня загальна площа становить понад 720 кв. м.

Франківською окружною прокуратурою міста Львова забезпечено реальне виконання рішення Господарського суду Львівської області щодо повернення у державну власність нерухомого майна, яке перебуває на балансі університету.

Про це повідомила Львівська обласна прокуратура, пише DailyLviv.com.

Мова йде про нежитлові приміщення одного з навчальних корпусів НУ «Львівська політехніка» вартістю майже 10 млн грн. 

Встановлено,  що у 2023 році товариству за результатами аукціону було передано в оренду нежитлові приміщення.

Проте укладений договір оренди суперечив вимогам чинного законодавства про освіту. Зокрема, не було передбачено обов’язок орендаря використовувати його для провадження видів діяльності, пов’язаних із забезпеченням освітнього процесу або обслуговування учасників освітнього процесу.

Враховуючи вищенаведене, прокуратура стала на захист інтересів держави та звернулася з позовом про визнання недійним договору оренди державного майна та виселення орендаря з нежитлових приміщень, який задоволено в повному обсязі та залишено судом апеляційної інстанції без змін.

Нині рішення суду виконано – нежитлове приміщення повернуто у державну власність, про що складено акт прийняття-передання майна навчальному закладу.

Нагадаємо, Львівська політехніка розпочинає ремонт гуртожитку №3 за 38 млн грн. Підрядник має виконати свої зобов'язання до 20 серпня 2025 року.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів