Оборонні мури Бернардинського монастиря у Львові орендують незаконно - прокуратура

17:41 3 жовтня 2024 р.

Фото до новини

Загальна площа орендованих приміщень складає понад 1000 кв.м.

Про це повідомляє відділ інформаційної політики Львівської обласної прокуратури, пише DailyLviv.com.

Галицька окружна прокуратура міста Львова подала позов про усунення перешкод у користуванні та розпорядженні державним майном.

Мова йде про пам’ятку культурної спадщини – приміщення в оборонних мурах Бернардинського монастиря у Львові. Їх загальна площа складає понад 1000 кв.м.

Підставою звернення прокурорів до суду було безпідставне оформлення міською радою права комунальної власності на вказані приміщення. Надалі вони були передані в оренду одному з державних науково-реставраційних інститутів.

Згідно з чинним законодавством розпорядником спірної нерухомості є Міністерство культури та стратегічних комунікацій України та Львівська обласна державна адміністрація. Відтак міськрада не мала правових підстав розпоряджатись майном  та укладати договір оренди на цю нерухомість.

Захищаючи інтереси держави, прокурори вимагатимуть усунення перешкод державі у користуванні та розпорядженні майном, скасування  рішення виконавчого комітету міськради, в якому йдеться про оформлення права комунальної власності на вказані приміщення, скасування державної реєстрації права власності на нього та звільнення  займаних  науково-реставраційним інститутом приміщень.

Додамо, сьогодні розпочали ремонт пішохідного містка між вул. В. Винниченка і оборонним муром ансамблю Бернардинів. Ремонтні роботи триватимуть орієнтовно два тижні. На час робіт перехід через місток буде закритий. 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів