Місто відновило ремонт між оборонним муром Бернардинів і вул. Винниченка

14:20 24 липня 2024 р.

Фото до новини

Від сьогодні, 24 липня, між оборонним муром Бернардинів і вул. Винниченка розпочнуть ремонтні роботи для забезпечення належного проходу для мешканців.

Наразі не йдеться про завершення всього проєкту, адже він є доволі дороговартістним та не на часі. Цьогоріч тут виконають мощення, зроблять перила на сходових маршах, поточний ремонт містка та замостять територію плиткою ФЕМ. Решту проєкту законсервують та повернуться до нього після завершення війни.

Про це повідомила пресслужба ЛМР, пише DailyLviv.com.

Роботи на замовлення Галицької районної адміністрації виконає підрядна організація ТОВ БК «ЗАХІД НЕО БУД». Як зазначає Галина Гладяк, голова Галицького району, тут будуть проведені першочергові роботи, які необхідні для забезпечення належного проходу для мешканців і можливість скористатися цією територією. А загалом завершення проєкту відбудеться після закінчення воєнного стану.

«Ми провели всі необхідні процедури, визначили виконавця робіт, і сьогодні беремося до виконання цих робіт. Однак, ми не завершуємо проєкт, який був розпочатий кілька років тому, адже він доволі коштовний. Ми лише виконаємо мощення, зробимо перила на сходових маршах, зробимо поточний ремонт містка. Тобто забезпечимо належний прохід для мешканців і можливість скористатися цією територією. Влаштуємо також водовідвідні лотки і замостимо територію плиткою ФЕМ. Інші частини первинного проєкту цієї території будуть законсервовані, аби зберегти зроблену роботу, і завершення проєкту загалом відбудеться після закінчення воєнного стану.

Читайте також: У центрі Львова облаштують громадський простір

Під час робіт можливі незначні незручності для мешканців, коли буде працювати невелика техніка. Тому наперед просимо вибачення за можливі незручності. Можливо на кілька днів доведеться обмежити прохід цією територією, зокрема доступ до підземного переходу. Та про це повідомимо додатково. Швидше за все така необхідність виникне, коли підрядник буде робити мощення вже ближче до підземного переходу.

Однак, ми попередили підрядника, що це місце транзитне для пішоходів, тому намагатимемося мінімізувати всі незручності», - розповіла Галина Гладяк, голова Галицької районної адміністрації.

За її словами, вартість робіт згідно з договором, укладеним з підрядником, становитиме 1,3 млн грн. Завершити ці роботи, за сприятливих погодних умов, планують  до 1 вересня.

«Маємо зробити тут водовідведення, влаштування лотка, підключення мереж, встановлення люків, влаштування покриття з ФЕМ-елементів та тактильної плитки», - додав Роман Фрейдун, головний інженер підрядної організації.

Як нагадала Маріанна Мороз, заступниця керівника управління охорони історичного середовища ЛМР, капітальний ремонт території між вул. В. Винниченка і оборонним муром ансамблю Бернардинів, та облаштування тут громадського простору розпочався восени 2019 року. Однак, через недобросовісних підрядників, об’єкт не вдалося завершити.

Читайте також: Радниця Садового повідомила, коли повернуть шпиль на Глинянську вежу

«З першим підрядником довелося розірвати угоду, бо з ним не було зворотного зв’язку, коли розпочався військовий стан. Тобто фірма припинила свою діяльність. Відтак у 2023 році було проведено коригування проєкту, і в серпні цього ж року був укладений договір з новим підрядником на продовження робіт. Але він теж не завершив робіт, і скерував нам листа, що через воєнний стан та інші суб’єктивні причини не може продовжувати.

Тому тут вдалося облаштувати лише сходові марші – у підземний перехід, виходи на вул. Валову і на вул. Винниченка. Залити бетонні чаші для імпровізованої водойми, яка колись була вздовж Бернардинського муру. І була зроблена основа під мощення території, проведені каналізаційні мережі, проведено освітлення, зроблено основу під місток та пандус.

А загалом проєктом передбачалося зробити тут гарний простір для відпочинку молоді, для відпочинку мешканців і гостей міста. Щоб кожен міг сюди прийти просто посидіти і помилуватися гарним оточенням і архітектурою. Мала бути зроблена імітація оборонного муру, де протікає вода – відповідно до історичного контексту, мали бути вуличні меблі вздовж всього простору і зелені насадження», - нагадала Маріанна Мороз, заступниця керівника управління охорони історичного середовища ЛМР.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів