Заміна шин, обігрів лобового скла і салону. На Львівщині починають перевірку перевізників

16:36 3 жовтня 2024 р.

Фото до новини

На Львівщині працюють 45 перевізників, які обслуговують 526 маршрутів.

Про це інформує пресслужба ЛОВА, пише DailyLviv.com.

Через 1,5 тижня на Львівщині стартують перевірки перевізників на дотримання усіх вимог, необхідних для здійснення перевезення пасажирів.

У Львівській ОВА відбулась нарада з перевізниками області щодо готовності автотранспортних підприємств до осінньо-зимового періоду та функціонування на території області е-квитка.

На Львівщині працюють 45 перевізників, які обслуговують 526 маршрутів, а це понад тисячу автобусів на область. Для контролю дотримання перевізниками безпечних та комфортних умов перевезень пасажирів, департамент дорожнього господарства видав наказ. Відповідно до нього, створили робочу групу, яка перевірятиме готовність автотранспортних підприємств до проходження осінньо-зимового періоду.

До складу робочої групи увійшли працівники управління транспорту департаменту дорожнього господарства ОВА, працівники відділу державного нагляду (контролю) у Львівській області державної служби України з безпеки на транспорті та Управління патрульної поліції у Львівській області.

Перевірки розпочнуться з 15 жовтня і триватимуть упродовж двох місяців.

«Першочергово звертатимемо увагу на заміну шин з літніх на зимові, справність обігріву лобового скла та салону автобуса, загальний технічний стан транспорту. Важливо, аби власники автотранспортних підприємств дотримувалися усіх нормативних вимог, необхідних для здійснення перевезення пасажирів. Якщо в результаті перевірок будуть зафіксовані порушення та неналежне обслуговування маршрутів, департамент прийматиме відповідні рішення», - розповів директор департаменту дорожнього господарства Орест Шуліковський.

Окрім цього, під час наради з перевізниками обговорили питання функціонування на території області автоматизованої системи обліку оплати проїзду на приміських та міжміських маршрутах.

Нагадуємо, що з 1 вересня водії підприємств зобов’язані усім пасажирам, які при користуванні громадським транспортом оплачують проїзд готівковими коштами видавати квиток/посадковий талон видрукуваний за допомогою валідатора встановленого в автобусі.

«Станом на сьогодні працівники департаменту фіксують окремі випадки, коли водії автотранспортних підприємств намагаються уникнути належного обліку про щоденну кількість перевезених ними пасажирів. Повідомляємо що до таких перевізників застосовуються відповідні управлінські рішення в тому числі і дострокове розірвання договорів. Зараз триває виготовлення спеціальних іменних карток пільговика, тому важливо обліковувати кількість перевезення пасажирів цієї категорії. Поки йдеться лише про учасників бойових дій», - наголосив заступник голови Львівської ОДА Юрій Бучко.

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів