Щоб зупинити п'яного діда за кермом, онук заявив про викрадення автомобіля

21:12 2 жовтня 2024 р.

Фото до новини

Під час огляду автомобіля поліціянти виявили характерні пошкодження, схожі на сліди влучання куль.

Про це інформує відділ комунікації поліції Львівської області, пише DailyLviv.com.

Сьогодні, 2 жовтня, близько 14.00 до поліції надійшло повідомлення від мешканця міста Шептицький про незаконне заволодіння автомобілем Dacia Logan, який належить його родичу. Також заявник повідомив, що викрадений транспортний засіб рухається на виїзд з міста, і він зі своїм знайомим переслідують його.

До розшуку та затримання Dacia були залучені екіпажі сектору реагування патрульної поліції, слідчо-оперативна група та співробітники інших служб Червоноградського районного відділу поліції. Невдовзі правоохоронці виявили автомобіль та зупинили його на вулиці Степана Бандери в Шептицькому. 

За кермом транспортного засобу перебував власник - 66-річний дід чоловіка, який повідомив про викрадення. Водій перебував у стані алкогольного сп’яніння. 

Під час огляду автомобіля поліціянти виявили характерні пошкодження, схожі на сліди влучання куль. Встановлено, що знайомий заявника, 30-річний житель Шептицького, який разом з ним переслідував нібито викрадений Logan, здійснив кілька пострілів з травматичної зброї. Постраждалих внаслідок події немає.

Правоохоронці вилучили зброю, з якої були здійснені постріли та скерували її на експертне дослідження.

Проводиться досудове розслідування в рамках кримінального провадження, відкритого за ч. 1 ст. 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання — позбавлення волі на строк від трьох до семи років.

На водія Dicia Logan поліціянти склали адмінпротокол за ст. 130 (Керування транспортними засобами особами, які перебувають у стані алкогольного сп’яніння) Кодексу України про адміністративні правопорушення.

 

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів