Парк на Львівщині отримає допомогу з Німеччини

14:15 2 лютого 2018 р.

Фото до новини


Фото: wikimedia.org

У п’ятницю, 2 лютого, під патронатом міністерства екології й природних ресурсів України та німецької «Кредитної установи для відбудови» («KfW») відбулося підписання меморандуму про взаєморозуміння та співпрацю між виконавцем проекту «Підтримка природно-заповідних територій в Україні» та реципієнтами – директорами восьми цільових природно-заповідних територій.

Про це повідомили сьогодні, 2 лютого, в прес-службі Львівської облдержадміністрації, де також поінформували: «Серед підписантів меморандуму – директор Яворівського національного природного парку Михайло Біляк. Як розповів директор департаменту екології та природних ресурсів Львівської ОДА Руслан Гречаник, у випадку отримання міжнародної допомоги, вдасться покращити матеріально-технічну базу парку, оновити територію та вирішити окремі земельні питання».

Руслан Гречаник запевнив: «Завдяки реалізації проекту «Підтримка природно-заповідних територій в Україні» природоохоронні установи отримають закуплені для них автомобілі, уніформу тощо, а також зможуть розвинути інфраструктуру природно-заповідних територій».

В облдержадміністрації розповіли також: «Після підписання всіма сторонами меморандум передадуть у міністерство економічного розвитку і торгівлі України, щоб зареєструвати цільові природно-заповідні території проекту як реципієнтів».

Заступник міністра екології та природних ресурсів України Василь Полуйко зазначив: «Підписання цього меморандуму дозволить визначити національні парки реципієнтами даної допомоги і таким чином забезпечить їх повноцінну участь у проекті та можливість отримувати міжнародну допомогу».

В облдержадміністрації також поінформували: «Підписання меморандуму є обов’язковою умовою для отримання міжнародної допомоги в межах проекту «Підтримка природно-заповідних територій в Україні», для реалізації якого уряд Німеччини через Федеральне міністерство економічного співробітництва та розвитку («BMZ»), надав грант у розмірі до 14 мільйонів євро. Метою проекту є покращення управління та ефективності восьми цільових природно-заповідних територій в Україні, а також підвищення або підтримка на високому рівні прихильного ставлення до природно-заповідних територій серед місцевих громад».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів