Ультраортодокси з Ізраїлю летять до Умані без гарантій повернення на батьківщину

11:03 29 вересня 2024 р.

Фото до новини

«Нельотна погода» не зупиняє брацлавських хасидів здійснити традиційне паломництво в Україну.

Про це повідомляє ізраїльський сайт Деталі, пише DailyLviv.com. Попри відмову більшості закордонних авіакомпаній від польотів до Ізраїлю, міжнародний аеропорт «Бен-Гуріон» напередодні Рош ха-Шана не буде порожнім. Піковий наплив пасажирів очікується 1 жовтня, коли аеропорт обслужить близько 76 тисяч осіб.

Значна їх частина припаде на ультраортодоксів. Відсьогодні, 29 вересня, починається традиційне паломництво брацлавських хасидів до української Умані. «Нельотна погода» їх не зупиняє.

Управління аеропортів підкреслює, що ситуація з безпекою дозволяє здійснювати польоти до Ізраїлю та з Ізраїлю, однак у зв’язку з тим, що деякі іноземні авіакомпанії вирішили повністю призупинити або ж скоротити кількість своїх рейсів до Ізраїлю, ті, хто залишає Ізраїль, повинні враховувати, що у них можуть виникнути труднощі з поверненням на батьківщину.

Європейський Союз опублікував рекомендацію уникати польотів у повітряному просторі Ізраїлю та Лівану аж до 31 жовтня. Можна припустити, що всі або, принаймні більшість європейських компаній слідуватимуть цим рекомендаціям.

В опублікованому офіційному повідомленні заявлено, що після ескалації конфлікту між Ізраїлем та «Хізбаллою» Європейська комісія та Європейське агентство авіаційної безпеки (EASA) уважно стежать за ситуацією на Близькому Сході та її впливом на цивільну авіацію.

Управління аеропортів ще раз рекомендує всім пасажирам стежити за актуальним розкладом рейсів на сайті «Бен-Гуріона» та авіакомпаній. Крім того, варто пройти реєстрацію на рейс заздалегідь онлайн і прибути в аеропорт не менше, ніж за три години до вильоту. Пасажирів закликають ретельно перевіряти свій ручний багаж, щоб завчасно переконатися, що він не містить заборонених до польоту предметів, таких як зброя або боєприпаси.

Міністерство транспорту Ізраїлю скасує заборону на зльоти та посадки літаків у нічний час. Це рішення дозволить ізраїльським авіакомпаніям до свят повернути в Ізраїль якомога більше пасажирів.

Грецькі Афіни та кіпрська Ларнака залишаться для ізраїльських авіакомпаній базовими аеропортами й там будуть вжиті додаткові заходи забезпечення безпеки.

4

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів