Епіфаній освятив у Львові фігуру Покрови Пресвятої Богородиці

13:10 30 вересня 2024 р.

Фото до новини

Відкриття фігури відбулося напередодні святкування Дня Покрови 1 жовтня — свята українського воїнства.

Про це інформує Львівська облрада, пише DailyLviv.com.

Очільник Православної церкви України, митрополит Епіфаній освятив у Львові фігуру Покрови Пресвятої Богородиці.

Фігуру Покрови Пресвятої Богородиці освятили сьогодні, 30 вересня, у дворику комунального закладу Львівської обласної ради «Львівський обласний центр медико-соціальної експертизи».

Участь в урочистому відкритті пам'ятника взяли представники міської та обласної влади, лікарі та військовослужбовці, духовенство під проводом предстоятеля Православної церкви України, митрополита Київського і всієї України Блаженнішого Епіфанія.

Відкриття фігури відбулося напередодні святкування Дня Покрови 1 жовтня — свята українського воїнства.

«Кожен українець розуміє ціну, яку ми платимо за нашу свободу і незалежність. Ми обрали чіткий європейський вектор нашого майбутнього розвитку. За це і за нашу свободу ми зараз платимо дуже високу ціну. Навіть одне людське життя – це висока ціна. Знаючи нашу історію, оглядаючись на століття назад, ми мали короткий час незалежність, державу й українську церкву. Але через внутрішні чвари й непорозуміння дуже швидко їх втратили. Прийшли голодомори, які забрали десятки мільйонів людських життів.

Тому ми повинні боротися, захистити нашу українську землю і відновити нашу територіальну цілісність. Адже якщо ми не будемо боротися – прийде ворог і ми заплатимо ще більшу ціну. Потрібно всім разом протистояти викликам з боку країни-агресора. Як християни ми підносимо свої молитви до Бога, який у будь-яку мить може все змінити на нашу користь і ми досягнемо перемоги», – сказав Епіфаній.

Митрополит Епіфаній, а також представник Батальйону тероборони «Лев» вручили керівництву центру ордени святої рівноапостольної княгині Ольги та подяки за благодійну діяльність.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів