Автомобілі українських біженців у ФРН з 1 жовтня мають їздити на німецьких номерах. Нові правила

11:30 30 вересня 2024 р.

Фото до новини

Біженці мусять зареєструвати свої транспортні засоби, отримати німецькі номерні знаки та сплатити відповідні мита.

З 1 жовтня 2024 року для українських біженців, які проживають у Німеччині понад рік, набувають чинності нові вимоги щодо реєстрації автомобілів. Їм необхідно зареєструвати свої транспортні засоби, отримати німецькі номерні знаки та сплатити відповідні мита, повідомляє Aussiedlerbote, пише DailyLviv.com.

До 30 вересня українці мали можливість користуватися автомобілями без німецької реєстрації за наявності страховки та виконання вимог безпеки. Однак з 1 жовтня цей тимчасовий захід припиняє дію. Федеральна влада пояснює, що це був виключний режим, запроваджений через складну ситуацію для українських біженців, і тепер його дія завершилася.

Для зручності власників авто Федеральне міністерство транспорту разом із земельною владою розробило спеціальну анкету, де все докладно викладено. Для реєстрації автомобіля в Німеччині власники повинні подати посвідчення особи з латинізованим прізвищем, документи на автомобіль, видані в Україні, а також страховий поліс. Всі ці документи мають бути подані в паперовому вигляді, електронні версії не приймають.

Процедура реєстрації транспортних засобів включає також постановку автомобіля на облік у митних органах. Проте для біженців, які обрали Європейський Союз як своє постійне місце проживання, передбачені певні пільги. Якщо транспортний засіб буде визнано «майном переселенця» (Übersiedlungsgut), власник може бути звільнений від сплати мита.

Попри це, точна кількість автомобілів з українськими номерами, які перебувають на дорогах Німеччини, невідома. Міністерство транспорту ФРН зазначає, що машини без німецьких реєстраційних знаків важко контролювати, що впливає на загальну безпеку дорожнього руху в країні.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів