У Польщі в костелі знайшли поховання вампіра (фото)

09:53 30 вересня 2024 р.

Фото до новини

У Польщі археологи, які проводили розкопки в костелі Благовіщення Пресвятої Богородиці на півночі країни, виявили гробницю, що належить вампіру.

Про це інформує InPoland, пише DailyLviv.com.

Під час досліджень вчені виявили три скелети, один із яких виявився особливо цікавим: на шиї чоловіка, що жив у XVII столітті, знайшли серп.

Практика поховання з серпом на шиї була розроблена, щоб зупинити можливість повернення померлих до життя. У середньовіччі поширювалися численні міфи про вампірів, і люди вважали, що такі поховання можуть запобігти загрозі від небіжчика.

Цей випадок є першим відомим похованням „вампіра” в церкві, де зазвичай спочивають священнослужителі, благодійники та інші почесні особи.

Люди з великою пошаною ставилися до смерті, вважаючи, що померлі можуть мати надприродні здібності, і намагалися запобігти будь-яким можливим загрозам. Цей факт відкриває нові перспективи для розуміння культурних та соціальних аспектів життя в минулі епохи.

Дослідження гробниць подібного роду не тільки дозволяють археологам зазирнути у життя наших предків, але й слугують важливим нагадуванням про те, як страхи та уявлення про потойбічний світ можуть формувати культуру і традиції суспільства. Вивчення таких знахідок може також сприяти розширенню знань про еволюцію вірувань, пов’язаних зі смертю та потойбічним, у польському контексті.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів