Амбітний план Зеленського оцінив польський експерт

19:04 29 вересня 2024 р.

Фото до новини

Він назвав три ймовірні складові задуму Президента України.

Те, що Володимир Зеленський привіз до США, є дуже амбітною пропозицією, — оцінив Войцєх Конончук з Центру східних досліджень в ефірі Польського радіо 24, пише DailyLviv.com. На його думку, ця пропозиція покликана переконати президента Джо Байдена вжити дуже амбітних дій до кінця його терміну, які дозволять Україні виграти війну.

Під час візиту до США Зеленський представив свій план Джо Байдену та Дональду Трампу. Войцєх Конончук зазначив, що конкретні подробиці можна дізнатися з витоків у ЗМІ.

«Ймовірно, у плані йдеться, по-перше, про те, щоби президент Байден перед закінченням президентської каденції запросив Україну до членства в НАТО. По-друге, про значне збільшення військової підтримки України, тут також ідеться про дозвіл на використання американської зброї для атак по російській території, підтримку українських сил у Курській області й, напевно, також продовження фінансової підтримки», - визначив польський експерт.

Під час візиту Зеленського Білий дім оголосив про рекордний пакет військової допомоги для України на суму майже 8 млрд доларів, який включатиме, зокрема, відремонтований зенітно-ракетний комплекс Patriot, ракети класу «повітря-земля» JSOW з радіусом дії 130 км, а також додаткові боєприпаси та бронетехніку.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів