Львівська ОДА підтримала ідею створення «Долини ірисів»

12:15 5 червня 2018 р.

Фото до новини


Фото: loda.gov.ua

Департамент екології та природних ресурсів Львівської ОДА розглянув звернення проректора Львівського національного університету імені Івана Франка – Романа Гладишевського, а також завкафедри ботаніки Лідії Тасєнкевич щодо створення ботанічного заказника загальнодержавного значення «Долина ірисів».

Про це повідомили у вівторок, 5 червня, в прес-службі Львівської ОДА, де також розповіли: «Науковці кафедри ботаніки Львівського національного університету імені Івана Франка, зокрема, аспірант кафедри ботаніки Марія Сенів, та завідувач кафедри ботаніки, професор Лідія Тасєнкевич виявили унікальний, найбільший з відомих в Україні, осередок півників сибірських (Iris sibirica) на території Львівської області, в якому налічується та росте біля трьох тисяч генеративних особин виду. З метою збереження рідкісного представника флори України і нашого регіону півників сибірських – виду, занесеного до Червоної книги України в 2009 році, департамент екології та природних ресурсів Львівської ОДА підтримує та не заперечує щодо створення ботанічного заказника загальнодержавного значення «Долина ірисів».

«Відтак, ботанічний заказник планують створити на площі 18 га на вологих і заболочених луках в долині ріки Дністер поблизу села Надітичі Миколаївського району Львівської області. Департамент екології та природних ресурсів Львівської ОДА висловлює вдячність за роботу зі збереження біорізноманіття нашого краю та охорони навколишнього природного середовища, яку проводить кафедра ботаніки Львівського національного університету імені Івана Франка», – поінформували також у прес-службі Львівської ОДА.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів