Відсторонили від роботи керівника закладу на Львівщині, якого звинувачують у фізичному та сексуальному насильстві над дітьми

17:30 28 вересня 2024 р.

Фото до новини

На місце виїхали правоохоронці та фахівці профільного департаменту Львівської ОДА.

Про це повідомив начальник ЛОВА Максим Козицький, пише DailyLviv.com.

27 вересня до поліції звернулась представниця Уповноваженого Верховної ради України з прав дитини зі заявою про те, що працівники одного з навчально-реабілітаційних центрів у Львівській області вчиняють насильство щодо малолітніх та неповнолітніх вихованців закладу. Дітей били палицями, директор закладу вчиняв сексуальне і психологічне насилля.

У цей центр негайно виїхали слідчі, ювенальні поліціянти та співробітники інших служб поліції Львівщини. 

На ситуацію відреагував начальник ЛОВА Максим Козицький.

"Щодо заяви уповноваженого Верховної Ради України з прав людини Дмитра Лубінця про те, що правоохоронці відкрили кримінальне провадження за заявами вихованок навчально-реабілітаційного закладу у Львівській області через можливе насильство, яке скоював над ними директор.

На місце виїхали правоохоронці та фахівці профільного департаменту Львівської ОДА.

Львівська ОВА повністю сприяє розслідуванню. 

Тримаю ситуацію на особистому контролі. Буду інформувати про хід розслідування.

На час проведення перевірки керівника закладу відсторонили від роботи", — заявив Козицький.

В організації «СОС Дитячі Містечка», яка брала участь у моніторинговому візиті до закладу, наголосили, що «ця кричуща ситуація вкотре підкреслює, що в інтернатах над дітьми системно чинять насильство».

«І це стосується всіх інституційних закладів, якої б форми вони не були – навчально-реабілітаційні центри, спеціалізовані школи інтернати тощо. Діти в закладах, які створені як «система захисту» – не захищені. Вони піддаються жорстокому ставленню, насильницьким методам виховання й обмеженню прав. А найбільш вразливими є діти з інвалідністю і розладами психіки й поведінки, які потребують особливої уваги, прийняття та індивідуальної підтримки», – заявили в організації.

У Львівській області є 10 навчально-реабілітаційних центрів для дітей різного віку. У шести з них керівники — жінки.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів