Вступна кампанія у Львівській політехніці триває. Абітурієнтів поменшало на 5-6% відсотків

20:45 28 вересня 2024 р.

Фото до новини

у Львівській політехніці наразі 5793 нових вступників прийнято на основі повної загальної середньої освіти на денну форму бакалаврату, ще 245 — на заочну.

Про це інформує пресслужба Львівської політехніки,

Вступна кампанія у Львівській політехніці ще не завершилася — триває додатковий набір на вільні місця ліцензійного обсягу. Відповідальний секретар Приймальної комісії університету Михайло Гончар розповів про її проміжні підсумки.

За його словами, у Львівській політехніці наразі 5793 нових вступників прийнято на основі повної загальної середньої освіти на денну форму бакалаврату, ще 245 — на заочну. На денну зараховані також 313 вступників на основі диплома молодшого спеціаліста, 117 — на заочну. Вступників на денну форму магістратури налічується 2820, на заочну — 669. Це менше, ніж торік.

Михайло Гончар повідомив, що абітурієнтів, які подали заяви на бакалаврат, поменшало через зміни правил надання відстрочки для студентів.

"Відповідно до Закону про мобілізацію, який набув чинності 18 травня, відстрочку надають тільки тим вступникам на бакалаврат, які здобувають таку освіту вперше. Оскільки новий закон не передбачає права на відстрочку для здобувачів другої вищої освіти, вступати до вишів удруге вже немає сенсу. Тому цьогоріч на бакалаврат вступали лише ті, хто вперше здобуватиме вищу освіту",- пояснив секретар комісії.

Він уточнив, що вступників стало менше на п’ять-шість відсотків. 

"На денну державну форму навчання — 2441 вступник на основі повної загальної середньої освіти, ще 83 — на основі диплома молодшого спеціаліста. На магістратуру — 1584. Решта — на комерційну форму навчання",- зазначив Михайло Гончар.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів