В Україні навчають на безплатних тренінгах правильно та економно використовувати ресурси (відео)

15:05 4 січня 2015 р.

Фото до новини


Фото: скріншот з «YouTube»

Завдяки простим речам слухачка тренінгу Марічка Федорук економить до 15% свого щомісячного бюджету.


Відео: «Телевізійна служба новин» каналу «1+1»

Майже кожна українська родина вже відчула суттєве зменшення доходів через нові податки, зростання цін та безробіття. Люди вже економлять не лише на розвагах, а й навіть ліках і харчах.

На безплатних тренінгах людям, які вирішили переглянути свій спосіб життя, розповідають, як правильно та економно використовувати ресурси: вимикати  світло, коли виходиш із кімнати, закручувати кран із водою, коли чистиш зуби, а посуд  мити, якщо не в посудомийці, то, принаймні, не під постійним напором води. координатор проекту Ігор Сущенко розповідає: «Питання не в тому, щоб використовувати води меньше, питання в тому, щоб не використовувати її даремно. Просто іноді не варто, щоб лилася в каналізацію чиста або підігріта вода. Це серйозний момент».

Своєю чергою, слухачка тренінгу Марічка Федорук, яка попервах регулярно записувала і контролювала всі витрати, зізнається: «Я, насправді, ще не все роблю, на чому можна зекономити, я на стадії переходу, виключати світло треба, добре, коли хтось нагадує, я близьких нагадуваннями привчила». 

Тож, на використанні води жінка стала заощаджувати 17%, на електроенергії – 18. На сортуванні сміття, оскільки віддає перевагу неупакованим товарам, вдалося зберегти ще 25.

Завдяки простим речам Марічка економить до 15% свого щомісячного бюджету. А заощадження на комунальних послугах для Марічки стало звичкою за місяць.

Про це повідомляється сьогодні, 4 січня, на сайті «Телевізійної служби новин» каналу «1+1».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів