7 млн українців у 19 областях при підготовці до зими відчують допомогу США - USAID

16:07 6 жовтня 2022 р.

Фото до новини

Адміністраторка Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) Саманта Пауер сьогодні оголосила про те, що USAID надасть 55 млн дол. США для підготовки інфраструктури теплопостачання країни до зими під час розв’язаної Росією брутальної війни.

Про це інформує Агентство США з міжнародного розвитку (USAID), пише Dailylviv.com.

Ця допомога забезпечить ремонт і технічне обслуговування труб та обладнання, яке постачає газ до осель українців, закладів медицини та освіти, а також підприємств у всіх регіонах країни.

Близько 7 млн українців у 19 областях країни відчують допомогу з боку USAID. USAID також надасть електрогенератори, альтернативні джерела палива для лікарень, центрів перебування внутрішньо переміщених осіб та прихистку соціально вразливих громадян, що дозволить забезпечити тепло у приміщеннях протягом зими. При наданні допомоги першочергова увага приділятиметься тим регіонам, які найбільше потерпіли від повномасштабного путінського вторгнення в Україну – до яких належать Житомирська, Запорізька, Київська, Миколаївська, Одеська, Харківська та Чернігівська області.

Ці нові кошти є доповненням до тієї значної допомоги, яку USAID надає енергетичному сектору України від початку повномасштабного російського вторгнення, і допоможуть забезпечити безперебійне постачання українцям тепла та гарячої води. У рамках цієї ініціативи, USAID вже надало труби та інше обладнання, яке допомогло відновити надання комунальних послуг 22 тис. киян, що втратили доступ до цих послуг внаслідок руйнування цивільної інфраструктури російськими військами.

Нова допомога надаватиметься в рамках проекту USAID «Енергетична безпека». Ця програма, розрахована на п’ять років, має на меті допомогти Україні створити більш безпечний і прозорий енергосектор, який забезпечує надійне та доступне постачання енергії українцям поряд зі зниженням залежності від російського газу та електроенергії. Після 24 лютого 2022 року, коли Росія розпочала своє неспровоковане вторгнення в Україну, USAID сприяло Україні в об’єднанні її енергосистеми з європейською, що дозволило країні вперше у її історії експортувати електрику до ЄС.

У відповідь на брутальну війну, розв’язану Російською Федерацією проти України, Уряд США надав Уряду України 8,5 мільярдів дол. США для прямої бюджетної підтримки, яка допоможе продовжити фінансувати критично важливі державні послуги, а саме: платити заробітну плату працівникам МЧС, забезпечити пенсійні виплати та утримувати лікарні.Також, з лютого 2022 року Уряд США надав гуманітарну допомогу вартістю 1,5 мільярдів дол. США мільйонам українців, які перебувають як в Україні так і у сусідніх країнах.

Окрім допомоги у сфері зміцнення енергетичної безпеки України у воєнний час, USAID забезпечує підтримку українських с/г виробників, аби вони були в змозі і далі вирощувати і постачати продукцію на внутрішні та загальносвітові ринки; сприяє заходам із документування воєнних злочинів і порушень прав людини з метою притягнення винних до відповідальності; допомагає задовольнити критично важливі потреби у сфері охорони здоров’я (включаючи постачання 53 млн. доз антиретровірусних препаратів у рамках Надзвичайної ініціативи Президента США з надання допомоги у боротьбі з ВІЛ/СНІД (PEPFAR), доступ до яких отримали 150 тис. осіб по всій території України; та майже 1 млн. додаткових доз протиковідної вакцини Pfizer); та надає підтримку місцевим органам влади й органам місцевого самоврядування 91 української громади у подоланні викликів, що їх спричинило брутальне путінське вторгнення в Україну.

Уряд готується до різних сценаріїв опалювального сезону

Садовий робить подвірні обходи: перевіряє готовність до зими

Піч - за 4 години: у Садового показали, як облаштувати пункт обігріву в укриттях (відео)

Не лише дрова: у Львові повідомили про розподіл обов'язків між владою і мешканцями до зими

Nord Stream могли підірвати: газ з рф в Європу має тепер два шляхи - через Польщу або Україну

Впав тиск у газогоні з росії в Німеччину

Кремлівського тирана треба ізолювати від грошей за продаж нафти і газу

Країни Балтії припинили імпорт російського газу

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів