Львівтеплоенерго роз'яснило, чому мешканці повинні платити більше: абоненти обурені (відео)

08:53 25 січня 2022 р.

Фото багатолітнє

Фото багатолітнє

З 1 грудня 2021 р змінено порядок розподілу між споживачами обсягів спожитих у будівлі послуг з постачання теплової енергії та гарячої води. Ці зміни відображено окремими рядками у квитанціях до оплати за послуги з постачання тепла і гарячої води.

Про це повідомило ЛКП "Львівтеплоенерго", пише Dailylviv.com

Порядок такого розподілу визначено статтею 10 Закону України «Про комерційний облік теплової енергії та водопостачання», та Методикою розподілу між споживачами обсягів спожитих у будівлі комунальних послуг, що затверджена наказом Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України від 28.12.2018 № 315.

«Відповідно до вказаної Методики загальний обсяг спожитої теплової енергії та гарячої води у будівлі складається з таких основних складових:

— обсягу теплової енергії на опалення приміщення споживача (квартири, нежитлового приміщення);

— обсягу теплової енергії на опалення місць загального користування (МЗК) та допоміжних приміщень будинку;

— обсягу теплової енергії на забезпечення функціонування внутрішньобудинкових систем опалення;

— обсягу теплової енергії на забезпечення функціонування внутрішньобудинкових систем гарячого водопостачання;

— обсягу гарячої води.

Відповідно, з 1 грудня 2021 року ці складові теплової енергії та гарячої води відображено окремими рядками у повідомленні до оплати (квитанції) за послуги з постачання теплової енергії та гарячої води.

Окрім того, з 1 грудня 2021 року споживачам виставляється до оплати плата за абонентське обслуговування за послугу з постачання теплової енергії та плата за абонентське обслуговування за послугу з постачання гарячої води».

Так плата за абонентське обслуговування нараховується споживачам, що мешкають у багатоквартирних житлових будинках. Вона визначається виконавцем комунальних послуг у розрахунку на 1 абонента на місяць. Тобто плата за абонентське обслуговування розраховується не за обсяги спожитих послуг, а в розрахунку на 1 абонента та виставлятиметься як окремий платіж.

Мешканці багатьох будинків обурені з цих платіжок, оскільки до цих будівель подається лише холодна вода, яку вони нагрівають самотужки. Про це вони пишуть у коментарях до цього роз'яснення.

Оксана Кузьмінська: "В нашому будинку встановлено ІТП . Тобто в будинок надходить холодна вода і гріється, тому багато чого, що внесено в квитанцію, нашого будинку не стосується . В ІТП стоїть лічильник і все тепло, яке надходить в квартири і будинок (місця загального користування), ним обліковується. Чому ми повинні платити за те, що нам не надається?"

Про відшкодування абонентам за часті перебої у постачанні гарячої води ЛКП "Львівтеплоенерго" також у нових платіжках не згадує. 

ЛКП "Залізничнетеплоенерго" таких роз'яснень поки що не поширило і не прокоментувало. Це теплопостачальне підприємство обслуговує Залізничний та частину Шевченківського районів Львова. Послуги з централізованого опалення надаються у 530 житлових будинків, з яких 374 – з гарячим водопостачанням.

493 ІТП будуть встановлені у Львові за кошти ЄБРР і Кіотського протоколу

Львівтеплоенерго втратило двох постачальників-змовників, - АМКУ

Ціна 7,96 грн/куб. м для побутових споживачів залишиться, якщо НКРЕКП не буде проти

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів