Львівтеплоенерго втратило двох постачальників-змовників, - АМКУ

22:30 17 вересня 2021 р.

Фото до новини

ДП «Солевиварювальний Дрогобицький завод» і ТОВ «Ірман» діяли узгоджено під час підготовки та участі у відкритих торгах на закупівлі, замовником яких було ЛМКП «Львівтеплоенерго».

Адміністративна колегія Західного міжобласного територіального відділення Антимонопольного комітету України прийняла рішення про накладення штрафу на ДП «Солевиварювальний Дрогобицький завод» (директор - Олег Петренко) і ТОВ «Ірман» (директорка і засновниця - Катерина Андруневчин). Про це повідомив АМКУ, пише Dailylviv.com.

Встановлено, що ДП «Солевиварювальний Дрогобицький завод» і ТОВ «Ірман» діяли узгоджено під час підготовки та участі у відкритих торгах на чотири закупівлі: «Розчин хлориду натрію початковий. Випарена сіль і чистий хлорид натрію», замовником яких було ЛМКП «Львівтеплоенерго». Отже, конкуренцію між ними було усунуто.

Рішенням Адміністративної колегії Західного міжобласного територіального відділення дії зазначених суб’єктів визнано порушенням Закону України «Про захист економічної конкуренції» у вигляді вчинення антиконкурентних узгоджених дій, які стосуються спотворення результатів торгів.

За вчинені порушення конкуренційного законодавства на ДП «Солевиварювальний Дрогобицький завод» накладено штраф у розмірі 96 тис. грн., на ТОВ «Ірман»  накладено штраф у розмірі 272 тис. грн. Порушники повинні сплатити штрафи до державного бюджету.

Відповідно до Закону України «Про публічні закупівлі» ДП «Солевиварювальний Дрогобицький завод» і ТОВ «Ірман»  не зможуть брати участь у публічних закупівлях упродовж трьох років.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів