У США назвали дату повномасштабного вторгнення Росії в Україну - посол РФ заперечує нову інтервенцію

02:35 6 лютого 2022 р.

Фото до новини

Влада США вважає, що повномасштабне вторгнення може статися 15 лютого. Натомість посол Росії в США Анатолій Антонов заявив, що Росія не збирається ні на кого нападати, бо їй це не вигідно.

Армія Російської Федерації сконцентрувала на кордонах уже 70% військ, які, на думку Кремля, необхідні для проведення повномасштабного військового вторгнення в Україну. Про це повідомляє Reuters.

Анонімні джерела в керівництві США повідомили, що за останні два тижні кількість тактичних батальйонних груп на кордонах України збільшилася з 60 до 84. А ще 14 груп висуваються до кордону.

Влада США вважає, що повномасштабне вторгнення може статися 15 лютого. У цей момент, на їхню думку, земля досить промерзне для пересування техніки. Така погода утримається до кінця березня.

Однак журналісти Reuters наголошують, що їхні джерела у керівництві США не надали жодних доказів щодо їхньої оцінки російських сил на кордонах України.

У статті також йдеться про те, що Кремль все ще може обрати інший сценарій замість повномасштабного вторгнення в Україну. Інакше нібито Київ може бути захоплений за кілька днів.

Також джерела у владі США оцінили можливі жертви інтервенції. За їхніми даними, Україна втратить від 5 до 25 тисяч військових, тоді як Росія від 3 до 10 тисяч. Число загиблих мирних жителів може становити від 25 до 50 тисяч.

Повномасштабне вторгнення Росії може спровокувати втечу мільйонів людей в Європу.

Росія стягує війська до українських кордонів з кінця жовтня 2021 року. Згідно з останніми розвідданими Міністерства оборони України, наданими CNN 18 січня, Росія розмістила біля кордонів України понад 127 тисяч військовослужбовців.

Раніше заступниця держсекретаря США Венді Шерман заявляла, що у Вашингтоні вбачають ознаки того, що Росія зважиться на нове вторгнення в Україну до середини лютого.

У США розповіли також про плани Росії сфабрикувати привід для вторгнення в Україну. Для цього росіяни готували постановочне відео.

Натомість посол Росії в США Анатолій Антонов учора виключив можливість нової російської інтервенції в Україну. За його словами, нове вторгнення не відповідає інтересам Москви.

"Росія не збирається ні на кого нападати. Нам це не потрібно, нам це невигідно. Це не відповідає нашим інтересам", - заявив Антонов.

"В Америці намагаються звести всі наявні сьогодні проблеми до України... Я вважаю, що це абсолютно неправильно, це спроба загасити справжній стан справ...", - сказав посол.

Так він прокоментував спрямовані в США і НАТО так звані "гарантії безпеки", а також відповідь Заходу на пропозиції РФ.

Нещодавно головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний, коментуючи можливість російського вторгнення в Україну, заявив, що мешканцям прикордонних областей не потрібно хвилюватися.

Колишній міністр закордонних справ України Павло Клімкін вважає, що великої війни та нового вторгнення Росії в Україну найближчим часом не буде. За його словами, основна мета президента РФ Владіміра Путіна сьогодні – тримати в напрузі світову спільноту та підвищувати ставки на міжнародній арені.

За війну проти України Путіна змусять заплатити - Washington Post

Російські війська розташувалися за 330 км від Львова

Росія ніколи не дотримується міжнародних норм і правил, - Леонід Кравчук

Росія може відрізати Україну від Заходу, вдаривши з Білорусі вздовж кордону з Польщею, Словаччиною, Угорщиною

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів