Міністерство оборони очолить ексльвів'янин, який має успішну кар'єру в Києві

21:54 24 жовтня 2021 р.

Олексій Резніков

Олексій Резніков

Президент України Володимир Зеленський погодив кандидатуру нового керівника Міністерства оборони. Ним має стати чинний віцепрем’єр-міністр з питань реінтеграції окупованих територій Олексій Резніков.

Про це повідомляють ЗМІ, пише Dailylviv.com. З березня 2020 року міністром оборони був Андрій Таран, який народився 1955 р. у місті Франкфурт-на-Одері, (Німеччина) в сім’ї військовослужбовця. Закінчив Київське вище зенітне ракетне інженерне училище. На військовій службі з серпня 1972 р., звільнився у грудні 2016 року у військовому званні генерал-лейтенант. 

А Олексій Резніков народився у Львові у 1966 році. У Львівському державному університеті імені Івана Франка здобув юридичну освіту, після чого став співзасновником брокерської компанії "Галицькі цінні папери".

З 1999 року працював заступником голови Центру розвитку українського законодавства в Києві. Відтак заснував власну юридичну компанію "Правіс".

З 2008  до 2014 року Резніков був депутатом Київської міськради VI скликання, головою Комісії з питань поновлення прав реабілітованих.

19 червня 2014 року Олексія Резнікова обрали заступником міського голови Києва.

З квітня 2016 року і до вересня 2018 року працював заступником голови Київської міської адміністрації.

З березня 2020 року – член Ради національної безпеки і оборони.

5 травня 2020 року за указом Президента України Олексій Резніков призначений першим заступником голови Української делегації у Тристоронній контактній групі (ТКГ).

Президент також розглядав на посаду міністра оборони кандидатуру народного депутата України IX скликання від партії "Слуга народу" Ірини Верещук, яка балотувалася на посаду міського голови Києва на виборах у 2020 році, а в 2010-2015 роках очолювала міську раду Рави-Руської на Львівщині.

Колишня львів'янка стала першою жінкою-командувачкою у Збройних Силах України на генеральській посаді

Міноборони США надало військовому госпіталю на Львівщині медобладнання на понад 15 млн грн

Простір для зловживань: 40% земель Міноборони не внесені в держгеокадастр

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів