Європа буде готова до зими з 1 жовтня: російський газ замінить СПГ

17:49 27 вересня 2022 р.

Фото до новини

Імпорт скрапленого природного газу до Європи вдвічі перевищує показники минулого вересня.

За висновками BloombergNEF, пише Dailylviv.com, шалена закупівля скрапленого природного газу (СПГ) в Європі означає, що цієї зими їй, ймовірно, вистачить палива для виробництва електроенергії, щоб компенсувати відсутність постачання з Росії.

Єврорегіон може імпортувати майже на 40% більше СПГ упродовж майбутньої зими, ніж минулого року, йдеться у звіті BNEF, опублікованому у вівторок. Поряд зі знищенням попиту через високі ціни на енергоносії, цих поставок достатньо, щоб покрити повну зупинку потоків російських трубопроводів з 1 жовтня, йдеться в повідомленні.

Щоб отримати додаткове паливо, європейським покупцям доведеться купувати на спотовому ринку на 90% більше СПГ, ніж вони забезпечили за довгостроковими контрактами, що ще більше посилить конкуренцію з Азією. Це підтримає світові ціни на газ, які різко зросли після того, як Європа намагалася зменшити свою залежність від Росії у той час, як її найбільший постачальник - Росія- вторгся в Україну 24 лютого.

Тим часом більше російського газу надходитиме до Китаю, де очікується, що зимовий попит впаде на 16% порівняно з попереднім роком. 

Nord Stream могли підірвати: газ з рф в Європу має тепер два шляхи - через Польщу або Україну

Впав тиск у газогоні з росії в Німеччину

Кремлівського тирана треба ізолювати від грошей за продаж нафти і газу

Країни Балтії припинили імпорт російського газу

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів