Росія призупинила постачання газу до Польщі

19:49 26 квітня 2022 р.

Фото до новини

Росія призупинила постачання газу до Польщі за Ямальським контрактом, - неофіційно повідомив Onet. Портал поінформував, що в Міністерстві клімату зібралася кризова група. Офіційні повідомлення з цього приводу мають бути оприлюднені у вівторок 26 квітня

Про це інформує Польське радіо, пише Dailylviv.com.

Голова компанії-оператора газопроводів Gaz-System» Томаш Степень заявив у вівторок під час Європейського економічного конгресу в Катовицях, що Польща має заповнені газосховища на 80 відсотків. Поповнення запасів почалося раніше через кризу на Сході.

Інформацію спочатку про значне скорочення транспортування газу, а потім про його призупинення сьогодні, 26 квітня, портал Onet неофіційно підтвердив як в урядових джерелах, так і в Польській нафтогазовій компанії (PGNiG), - інформує портал Onet. росіяни не повідомили польську сторону про причини призупинення поставок.

Голова «Gaz-System» Томаш Стемпєнь раніше наголошував, що інфраструктури, яку Польща ввела в експлуатацію, достатньо для того, щоб під час літніх канікул передавати газ польським споживачам без доступу до газу з росії. За словами Томаша Стемпня, восени стануть працювати подальші інвестиції, зокрема в Baltic Pipe, та газопровід до Словаччини, що дозволить імпортувати більші обсяги газу, а отже Польща готова до зими, - сказав голова компанії-оператора газопроводів.

«Ми готові стати повністю незалежними від поставок російського газу до Польщі у 2022 році. Роботи з цією метою протягом шести років завершуються цього року за графіком і без зволікань», - заявив уповноважений уряду з питань стратегічної енергетичної інфраструктури Пйотр Наїмський під час Європейського економічного конгресу 2022 року.

Президент росії владімір путін вже на зламі березня-квітня пригрозив перекрити газовий кран «ворожим» країнам, які ввели санкції проти росії після її агресії щодо України, якщо вони не переведуть розрахунки з євро в рублі. 

Країни ЄС мусять припинити імпорт нафти й газу з росії: заяв про це замало

Москва закликала ЄС запровадити енергетичні санкції проти Росії

Данія запровадила мораторій на купівлю російської нафти

У Німеччині газові резерви формує не держава, а Ґазпром: ЄС хоче запровадити спільні закупівлі газу

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів